32 milijuna eura

VIDEO FOTO Počela gradnja velikih bazena u Zagrebu: Pogledajte kako će izgledati

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Nakon više od 20 godina počeli su radovi na izgradnji kupališta u Španskom. Radovi na investiciji vrijednoj 32 milijuna eura trebali bi trajati 18 mjeseci, a zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je da žele da bazeni budu dostupni svim građanima.

Novi kompleks sadržavat će sportsko-rekreacijski bazen olimpijskih dimenzija, manji edukacijsko-rehabilitacijski bazen, saunu, wellness, fitness, korektivnu dvoranu te tribine za 300 gledatelja.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević podsjetio je da je ideja o izgradnji bazena počela prije više od 20 godina, kada se počeo obećavati prvi bazen na zapadu grada, "ali nije bilo ili novca ili političke volje".

Obilježavanje početka radova na izgradnji bazena Špansko Oranice - 1 Foto:Ranko Suvar/Cropix

"Projekt koji je pobijedio napravljen je 2017. godine, a mi smo to sad odlučili realizirati. Želimo da bazeni budu dostupni svim građanima, ovo će biti kupalište modernog tipa, tim smjerom idu mnogi gradovi u Europi", naglasio je.

Obilježavanje početka radova na izgradnji bazena Špansko Oranice - 6 Foto:Ranko Suvar/Cropix

Projekt je zasad financiran iz gradskog proračuna i djelomice kroz Europsku investicijsku banku, a u tijeku je upravna tužba glede financiranja iz EU fondova, rekao je te dodao da bez obzira na to kako to prošlo, s projektom idu dalje, osigurana su sredstva u proračunu.

Dodao je da se od Univerzijade, 1987. godine, osim u nekoliko sportskih objekata (bazeni Utrina i Svetice te Arena) nije ulagalo u infrastrukturu te je najavio i radove na Hipodromu i Šalati.

  Pročitajte i ovo Brzi odgovor Mama u zagrebačkom kafiću htjela podojiti dijete, konobar je poslao u WC

Pročitajte i ovo Uhićeni su Dječak umro od gladi, policija objavila mučne detalje: Maćeha i otac davali mu komadić kruha i senf, trpio je fizičko zlostavljanje