Mesić putuje na Sastanak uglednika

'Zamislite koliko bi bilo kritika da ja naplatim svoje predavanje'

Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Stjepan Mesić već je krenuo glumačkim stopama, a sada ide koracima Madonne i Pamele. Ali, samo do Budve i do hotela u kojem su nekada i one odsjele. Razlog? Sastanak uglednika za jačanje Jugoistočne Europe.

'Rasvijetlit će se stanje u regiji. Ali ono što ja očekujem, da će ponovno biti apel na suradnju među narodima', rekao je Mesić. Hrvatska je na kraju, a ostala regija, početku europskog puta. 'Kad se Europa udruži, ona će biti najznačajniji faktor mira u svijetu jer će isključiti rat kao političko sredstvo', dodao je Mesić.

>> Mesić: Gluma je moja nova profesija

U uglednom društvu popričat će s još jednim bivšim predsjednikom Billom Clintonom. Nije im prvi razgovor, ali je svakako privilegij. No Billovim stopama naplate političkih ideja, ipak neće. Previše je kritičara, kaže. 'A zamislite tek da ja naplatim jedno svoje predavanje, koliko bi onda bilo kritika. Ovako sam barem pošteđen kritike s jedne strane', rekao je Mesić.

'Ne štitim Gadafija, otvorio sam prostor za hrvatsku privredu'

Mnogi mu predbacuju prijateljstvo s libijskim diktatorom. Mesić uzvraća da je htio najbolje za nas. 'Ne da ja štitim Gadafija, ja sam otvorio taj prostor za hrvatsku privredu', rekao je. Za kraj je ostavio poruku kritičarima koji ga kude zbog troškova putovanja na račun poreznih obveznika.

'Ja ih moram razočarati. Na sva putovanja idem na poziv strane koja me poziva i na njihov trošak', objasnio je Mesić. Razočarani mogu ostati i klubovi u Budvi. Bivši predsjednik neće okusiti noćni život, kaže, sad su mu filmovi puno draži.

Povezane teme