"Duboko razočarana"

Je li Baby Lasagni nanesena nepravda? "Nadam se da je žiri radio po svojoj savjesti"

Začetnica Dore, Ksenija Urličić za Dnevnik Nove TV komentirala je čudesni uspjeh hrvatskog predstavnika na ovogodišnjem Eurosongu, kao i razloge zbog kojih nije odnio pobjedu.

Hrvatska je na ovogodišnjem Eurosongu osvojila visoko drugo mjesto, ispred nas je samo Švicarska. U Zagrebu su ga dočekale tisuće fanova na punom Trgu bana Jelačića. 

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić razgovarala je sa začetnicom Dore, glazbenog natjecanja za pjesmu Eurovizije, Ksenijom Urličić o tome je li Hrvatskoj nanesena nepravda te što se još moglo učiti da Baby Lasagna odnese pobjedu. 

"Postoji osjećaj gorčine jer nam je izmakla pobjeda koja je bila neminovna. Bila je očita. Moram reći da sam razočarana sa svime onime što se događalo sa žirijem, sa svim tim silnim 12-icama koje su pljuštale prema Nemi", rekla je Urličić te nadodala kako je šteta što je diskvalificiran nizozemski predstavnik. 

Pročitajte i ovo otkrivena imena Tko su bili članovi hrvatskog žirija za Eurosong? Švicarskoj dali 0 bodova

Komentirala je i jedinstveni nastup Marka Purišića poznatijeg kao Baby Lasagna koji je ujedinio cijelu Hrvatsku, ali i u samo nekoliko tjedana stekao fanove diljem svijeta.

"Marko je zbilja fenomen. On je za mene zapravo pobjednik i za mnoge druge. Na kraju krajeva, on je dobio najveći broj glasova publike. Melodije se rade za publiku", nadodala je Urličić. 

Složila se s velikom većinom pratitelja Eurovizije u tome da odluke žirija ni ove godine nisu bile u skladu s onime što je publika mislila o natjecateljima. 

"To se često događa i zato nam je to vrlo često nerazumljivo. Nadam se da su radili po svojoj savjesti, šta da kažem drugo", rekla je.

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu Baby Lasagna u suzama na dočeku: Tisuće ljudi zapjevalo RIM TIM TAGI DIM

Osvrnula se i na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Kopčić vezano za to što se još moglo učiti da Baby Lasagna odnese pobjedu.

"Ja mislim da je ovog puta taj PR bio savršen i da je zbilja Hrvatska puno uložila u njega i prepoznala tu njegovu vrijednosti i posvetila mu maksimalnu pažnju. Tako da ne vjerujem da bi PR nešto promijenio", rekla je Urličić i nadodala kako o pobjedniku odlučuje i niz drugih faktora.

"To su silni dogovori, to je silni novac u pitanju, tu su te jake zemlje. Dakle, zemlje koje su na neki način privilegirane. Vrlo se teško izboriti", rekla je. 

Još jednom je čestitala Baby Lasagni na izvanrednom uspjehu te se osvrnula na svoje prošlo iskustvo na ovom natjecanju.

Pročitajte i ovo Slažu se u jednom Plenković i Tomašević na Trgu dočekali Baby Lasagnu: "O žiriju mislim kao i svi vi ovdje"

"Ja sam vodila mnoge eurovizijske ekipe kao šef delegacije i imali smo dobre rezultate, bili smo pri vrhu, ali nikad nismo osvojili drugo mjesto. Čudo se dogodilo i to čudo su svi prepoznali. I mali i veliki i svi su u istom ritmu plesali i pjevali. I ne samo mi nego i eurovizijska publika", rekla je Urličić. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.