I dalje velika vrućina

Za jednu regiju označeno crveno upozorenje zbog opasnog vremena, a tri su u narančastom: Poslijepodne mogući i pljuskovi s grmljavinom

Vrućina Foto: Nikola Vilic/Cropix
Za tri regije - riječku, splitsku i dubrovačku - označeno je narančasto upozorenje zbog opasnog vremena.

Pretežno sunčano i vruće bit će u Hrvatskoj u utorak, no ne i posve stabilno, pa su poslijepodne uz umjeren, lokalno i jak razvoj oblaka, vrlo vjerojatni pljuskovi s grmljavinom, posebice u unutrašnjosti Dalmacije i u gorskoj Hrvatskoj moguće i izraženiji.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni, dodaje Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u prognozi, a na Jadranu će puhati umjerena bura, podno Velebita mjestimice i jaka, koja će sredinom dana oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Pročitajte i ovo Sutra debelo iznad 30 stupnjeva Zanimljiva turistička situacija na jugu Hrvatske, mijenja se struktura gostiju

Za riječku regiju označeno je crveno upozorenje zbog izuzetno opasnog vremena, dok je za tri regije - zagrebačku, splitsku i dubrovačku - označeno narančasto upozorenje zbog opasnog vremena. Za četiri ostale regije označeno je žuto upozorenje.

Upozorenja za utorak Foto:DHMZ

Najviša dnevna temperatura većinom će biti između 31 i 36 Celzijevih stupnjeva.

 

Povezane teme