zbog poplava

Za područje Novigrada proglašena prirodna nepogoda

Novigrad - 5 Foto: Dnevnik Nove TV
Za područje općine Novigrad proglašena je prirodna nepogoda zbog poplava krajem rujna.

Zadarski župan proglasio je prirodnu nepogodu za područje općine Novigrad, u kojoj je 28. rujna poplava uzrokovala veliku štetu na komunalnoj infrastrukturi, građevinskim objektima i opremi.

Sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda obvezuje se Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Općine Novigrad unijeti prve procjene štete u registar šteta od prirodnih nepogoda u zakonom propisanom roku, izvijestila je Županija.

Tu su općinu 28. rujna pogodile velike količine oborina koje su aktivirale sve potoke, Novigradsku dragu i podzemne vrulje koje su izbijale iz kuća, rekao je tada novigradski načelnik Joso Klapan. Mještani su rekli da ne pamte toliku količinu oborina.

Pročitajte i ovo "Smijali su mi se na šalteru" Povratnica iz Irske ogorčena tretmanom u domovini: "Nakon dva mjeseca već sam htjela natrag. Notorna je laž da nas Hrvatska želi, evo i zašto"

Pročitajte i ovo osudila i Bijela kuća UZNEMIRUJUĆI VIDEO Stravični detalji izraelskog napada na bolnicu u kojem su ljudi izgorjeli do smrti: "Ovo je jedna od najgorih scena kojima smo svjedočili"