Za gradonačelnika Osijeka predložen Zlatko Benašić

Slika nije dostupna
Za novoga osječkoga gradonačelnika danas je predložen vijećnik HSLS-a Zlatko Benašić.

Njega je za tu dužnost na današnjoj sjednici Gradskog vijeća predložio predsjednik Kluba vijećnika HDSSB-a Krunoslav Ižaković, a glasovanje o izboru novoga gradonačelnika očekuje se nakon stanke tijekom koje će se održati sjednica Mandatnog povjerenstva.

Gradsko vijeće danas je većinom glasova razriješilo dužnosti
dogradonačelnika Gordana Matkovića i ostale članove Poglavarstva iz redova HSP-a, te bivšeg HDSSB-ova člana Poglavarstva Željka Linića.

Njihovo je razrješenje na prethodnoj sjednici zatražilo 13 vijećnika HDSSB-a, HSLS-a i HSU-a. Gradsko vijeće prihvatilo je izvješće višestranačkog povjerenstva o dva moguća nova modela izgradnje nastavno-sportske dvorane Gradski vrt - po modelu kreditnog zaduženja i po modelu javno-privatnog partnerstva, ali po povoljnijim uvjetima od dosadašnje ponude tvrtke Sport Stadianet od 843 milijuna kuna koja je ocijenjena neprihvatljivom.

Vijeće je zadužilo Poglavarstvo da istodobno provede natječaj o oba modela te da po završetku postupka o tome izvijesti Gradsko vijeće koje će donijeti konačnu odluku o modelu izgradnje ove dvorane.

Povezane teme