Zaprimljeno 5 ponuda

Vupik će državi pokloniti Ovčaru

Slika nije dostupna
VUPIK će pokloniti državi područje Ovčare. Od osam ponuditelja na otvaranju ponuda za kupnju Vupika u zagrebačkom Fondu za privatizaciju zaprimljeno je 5 ponuda, od toga su dvije pravovaljane.

To su ponuda Agrokora i zajednička ponuda M SAM ULAGANJA I ŽITO doo. Ponuda srpske DELTE nije pristigla. HFP je u rujnu objavio javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju 87,98 posto dionica VUPIK-a po posebnim uvjetima, odnosno po početnoj cijeni od jedne kune. 'Oba ova ponuditelja zasigurno će o Spomen domu voditi računa i on mora biti izvlašten i vraćen u državno vlasništvo', rekao je Slavko Kotromanović, regionalni povjerenik PPDIV-a.

'Mi vjerujemo da smo spremni u kratkom vremenu izvršiti temeljito restrukturiranje društva Vupik, prvenstveno u interesu njegovih zaposlenih. U interesu grada Vukovar, samog društva i cijele regije, a samim time i ukupnog hrvatskog gospodarstva', objasnila je Vitorija Svić, tajnica Uprave društva Agrokor dd. 'Zahvaljujem se pogotovo u ove dvije ponude koje su decidirano rekli da zadržavaju 3 godine 847 radnika što je za nas najbitnija stvar', zaključio je Jovica Živanović, glavni povjerenik slavonsko-baranjskog sindikata u Vupiku.

Povezane teme