Objavio video

Vučić uputio apel hrvatskim vlastima: "Uhićen je moj politički protivnik..."

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, objavio je video na društvenim mrežama u kojem komentira uhićenje glumca Sergeja Trifunovića na hrvatskoj granici.

"Apeliram na hrvatske vlasti da razumiju da utamničenje Srba ne vodi stvaranju boljih odnosa. Ne želim izgovarati teške riječi i kvalifikacije koje su oni zbog nekoliko desetaka minuta zadržavanja govorili o Srbiji, već samo molim i tražim od njih da se ponašaju racionalno i da Sergeja Trifunovića što prije puste na slobodu", poručio je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, u videu objavljenom na Instagramu.

Vučić je poručio da je zbog zadržavanja Severine na granici sa Srbijom organizirana opća hajka protiv Srbije iznutra i izvana te rekao da je estradna umjetnica iz Hrvatske zadržana više desetaka minuta na graničnom prijelazu te da ona tom prilikom nije bila pritvorena ni uhićena. 

Sergej Trifunović Foto:Boris Kovacev/Cropix

Podsjetio je i na uhićenje beogradskog odvjetnika Nemanje Berića koji je bio u pritvoru 15 dana zbog, kako kaže, pjesme objavljene na njegovu profilu na Facebooku.

"Jučer je priveden, uhićen i daleko od prijelaza odveden Sergej Trifunović, moj politički protivnik, ali je građanin Srbije. Nitko nije dovoljno ili dobro razumio zbog čega", rekao je Vučić te dodao da od predstavnika vlasti u Srbiji traži da se svim diplomatskim kanalima pokušaju izboriti za pravdu i slobodu Sergeja Trifunovića. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

"Apeliram na hrvatske vlasti da razumiju da utamničenje Srba ne vodi stvaranju boljih odnosa i ne želim izgovarati teške riječi i kvalifikacije koje su oni zbog nekoliko desetaka minuta zadržavanja govorili o Srbiji, već samo molim i tražim od njih da se ponašaju racionalno i da Sergeja Trifunovića što prije puste na slobodu", završio je Vučić.

Trifunović je uhićen u utorak na hrvatskoj granici, a policija je naknadno objavila razloge

Pročitajte i ovo Buran dan u Saboru Kekin se zbog fotografije obrušila na Plenkovića, on joj odgovorio: "Pa vi ste stalkerica"

Pročitajte i ovo Sve je počelo porukom FOTO Pejdžeri su proizvedeni u našem susjedstvu: Nakon detonacije ostavili stotine osakaćenih muškaraca

Pročitajte i ovo drugi najveći veznjak Luka Modrić otkrio tko je najbolji igrač protiv kojeg je ikad igrao: "Vodio sam bitke s Lampardom i Gerrardom, ali on..."