Dramatična akcija spašavanja

Malo je nedostajalo da nabujali Dunav ne uzme prve ljudske žrtve: "Ne ulazite u vodu"

Vodostaj Dunava u Aljmašu još uvijek raste. Poplavljene su kuće i vikendice. Službe su na terenu i ostat će dok se Dunav ne vrati u normalne razine.

Vrhunac vodenog vala na Dunavu ušao je u Hrvatsku. Vodostaj je prešao granicu od 702 centimetra. I dok Dunav u Batini pada, raste u Aljmašu gdje vrhunac vodenog vala još pristiže. Tamo su poplavljene kuće i vikendice. Naselje Zeleni otok kod Batine poplavljeno je u potpunosti i prometno odsječeno.

Iako je ovo jedan od povijesno visokih vodostaja, za sada je niži od najcrnjih prognoza. Situacija se smiruje, ali službe su na terenu, sve dok se Dunav ne vrati na normalne razine.

Reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić razgovarao je s ravnateljem civilne zaštite Damirom Trutom, koji je ispričao kako je jučer oko 20 sati u tijeku bila ozbiljna akcija spašavanja kada su dvojica mještana čamcima krenuli prema vikend-naselju Ušće po mraku te su u nešto udarili, vjerojatno u stablo, i prevrnuli se.

"Jedan od njih je isplivao i pozvao centar 112 te je pokrenuta potraga. Srećom, pronašli su i drugog muškarca, pa je sve završilo sretno", rekao je Trut i poručio svima koji se nalaze u blizini Dunava, ali i narasle Drave, da ne ulaze u vodu.

Pročitajte i ovo Borba s poplavama Vrhunac vodenog vala stigao u Hrvatsku: "Više nemamo čime braniti. Ovo je bila zadnja obrana"

Pročitajte i ovo Užasan zločin Masakr u susjedstvu: Ubio ženu i dvoje djece, tri osobe ranio, a nedavne riječi ubijene kćeri slamaju srce

Pročitajte i ovo Akcija kraj Osijeka Čistio pomoćnu prostoriju pa se šokirao: Odmah je dojurila policija

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novaplus.hr.