Prognoza vremena

Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih dana: "I dalje valja računati na slojevitu odjeću"

Kakvo nas vrijeme očekuje u sljedećim danima, u prognozi vremena otkrio je meteorolog Ivan Čačić.

Svježe jutro i poslijepodnevna toplina te obilje sunca zacijelo su ugodna vremenska obilježja za rođendan Svjetske meteorološke organizacije. Ugodno proljetno vrijeme nastavit će se i slijedećih nekoliko dana.

Ovakav vremenski scenarij možemo zahvaliti jakoj anticikloni zbog koje se polje vedrine prostire i iznad većeg dijela Europe.

Jutro će u četvrtak posvuda biti vedro i prohladno, a vjetar većinom slab.

I dalje valja računati na slojevitu odjeću, osobito u unutrašnjosti gdje će jutarnja temperatura biti oko ili ispod nule. Na Jadranu toplije, od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva.

Temperatura zraka će rasti

Temperatura zraka uz sunčano vrijeme u Središnjoj Hrvatskoj, kao i posvuda u unutrašnjosti, brzo će porasti pa će poslijepodne dosezati ili prelaziti 20 Celzijevih stupnjeva.

Vrlo slično vrijeme bit će i u istočnim predjelima gdje će poslijepodnevnu toplinu mjestimice razblaživati umjeren sjeverozapadnjak.

U gorskoj Hrvatskoj i na Jadranu sunčano i razmjerno toplo, na moru uz slab i umjeren maestral. Najviša poslijepodnevna temperatura od 17 do 20 stupnjeva.

U Dalmaciji sunčano i ugodno toplo. Od sredine dana na moru većinom umjeren sjeverozapadnjak. Poslijepodnevna temperatura od 17 na obali do 22 stupnja u zaobalju.

Prognoza za sljedeća tri dana

Do kraja tjedna u unutrašnjosti će prevladavati sunčano, a u petak i potpuno vedro. U nedjelju će zapuhati mjestimice umjeren jugozapadnjak. Danju i dalje iznadprosječno toplo, a jutra manje hladna.

Na Jadranu u petak i veći dio subote pretežno sunčano, a zatim se očekuje postupan porast naoblake pa krajem nedjelje na jugu ponegdje može biti malo kiše.

U petak i subotu ujutro duž obale kratkotrajno može biti magle. U subotu će zapuhati jugo koje će jačati u nedjelju što je predznak osjetne promjene vremena u tjednu koji dolazi. Temperatura bez veće promjene.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr