strani državljanin

Vozač kombija prijavljen za izazivanje stravične nesreće na A6: Poginule su dvije žene

Nesreća na A6, dvoje poginulih Foto: DNEVNIK.hr
PU primorsko-goranska javila je da je vozač kombija osumnjičen za izazivanje teške prometne nesreće u četvrtak na autocesti A6 u kojoj su poginule dvije žene.

Vozač kombija, državljanin Rumunjske i Moldavije, osumnjičen je za izazivanje teške prometne nesreće na autocesti Rijeka - Zagreb između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko, u kojoj su u četvrtak ujutro poginule dvije žene te je kazneno prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske u petak su izvijestili da je provedeno kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim državljaninom Rumunjske i Moldavije, vozačem kombi vozila moldavskih registracijskih oznaka, koje je sudjelovalo u teškoj prometnoj nesreći.

Sumnjiči ga se da nije prilagodio brzinu kretanja vozila uvjetima i stanju od kiše mokrog kolnika.

Brzinu kretanja vozila nije prilagodio ni vidljivosti, odnosno magli i privremenoj prometnoj signalizaciji zbog radova na cesti te je prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i udario u osobno vozilo.

U prometnoj nesreći smrtno su stradale dvije putnice u kombi vozilu.

Radi pružanja liječničke pomoći u KBC Rijeka prevezena su dva muškarca i tri žene, državljani Moldavije i Rumunjske, koji su se nalazili u kombiju i vozač osobnog vozila, 24-godišnji hrvatski državljanin.

Teško su ozlijeđeni vozač osobnog vozila i dvoje putnika iz kombija, dok je troje putnika iz kombija lakše ozlijeđeno.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, 46-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku, naveli su iz policije.

Pročitajte i ovo Poskupljenje Požurite na pumpe: Poznate su nove cijene goriva, nije dobro

Pročitajte i ovo Uočen na radaru Drama na nebu: Neidentificirani objekt uletio u zračni prostor članice NATO-a, dignuti ratni avioni