neće ga svi plaćati?

Preokret u porezu na nekretnine: Procurili novi detalji koliko će se plaćati, ali ima kvaka

Transparent u Splitu Foto: Duje Klaric/Cropix
Održava se sastanak u Vladi o porezu na nekretnine.

Na sastanku u Vladi koalicijskim partnerima predstavljen je prijedlog o porezu na nekretnine, koji bi u srijedu trebao biti predstavljen i Gospodarskom socijalnom vijeću.

Prema neslužbenim informacijama, razmatra se iznos između 0 i 8 eura po četvornom metru za porez na nekretnine umjesto od 1 do 10 eura, kako je prvotno bilo planirano, javlja Jutarnji list

O porezu će odluke donositi lokalni čelnici, koji mogu sami odlučiti da neće primjenjivati porez, odnosno moći će uvesti 0 eura poreza.

Vlada je tjednima govorila da će porez na nekretnine biti obvezan za sve jedinice lokalne samouprave, za razliku od dosadašnje politike, kada se plaćao porez na kuće za odmor od 0,6 do 5 eura ako je tako odlučilo Gradsko vijeće.

Prema novoj odluci, vlasnik koji iznajmljuje kuću na moru veličine sto četvornih metara sada će plaćati maksimalno 800 eura umjesto 1000 eura, kao što se prvobitno planiralo. Ali ako je ta kuća, primjerice, u brdskom području, ali blizu mora, grad ili općina moći će propisati da se u toj zoni uopće ne plaća porez na nekretnine, pa taj vlasnik neće morati ništa platiti. 

Iz Vlade poručuju kako je riječ o mjeri kojom se želi stvoriti priuštivo stanovanje.

Pročitajte i ovo antisrpska kampanja Pupovac optužio Bulja: "To je kukavički i protuzakonito. Znamo što mu je cilj"

Pročitajte i ovo TKO JE SLJEDEĆI? Njemačka ministrica upozorava koja je država iduća ruska meta: "Oni su sljedeći ako Ukrajina padne"

 

Povezane teme