Uzbuna na sjeveru Hrvatske

Drama na ekskurziji: Učenici odjednom počeli povraćati, poznat uzrok

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije potvrdio je da je velik broj djece primljen u utorak navečer u bolnicu u Varaždinu. Potvrđeno je da se radi o zarazi norovirusom.

Čak dvadeset i osmero djece prijavljeno je u utorak navečer u Opću bolnicu u Varaždinu jer im je bilo zlo. 

Ravnatelj OB-a Varaždin Damir Poljak potvrdio je za naš portal da su svi imali simptome povraćanja te da su primljeni na odjel dnevne bolnice. Do srijede ujutro sva su djeca otpuštena iz bolnice.

Varaždinski Zavod za javno zdravstvo potvrdio je da se radi o zarazi norovirusom. Javlja se zbog konzumacije onečišćene hrane i vode, a glavni simptomi zaraze su povraćanje, bolovi u trbuhu i proljev.

Više o tom virusu pročitajte OVDJE

"Na pedijatrijskom odjelu OB-a Varaždin noćas su zaprimljena i obrađena djeca zbog probavnih smetnji. Odmah nakon zaprimanja prijave o događaju na lokaciju je upućen epidemiološki tim Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije sa sanitarnom inspekcijom. U tijeku je epidemiološki izvid i obrada oboljelih, zaposlenika i samog objekta u kojem su boravila djeca.

Prema kliničkoj slici i prvom mikrobiološkom nalazu dobivenom molekularnom metodom, dokazan je norovirus, tako da se radi o norovirusnoj infekciji u djece", istaknula je epidemiologinja Zavoda Katica Čusek Adamić.

"Daljnje postupanje i obrada usmjerava se prema ovoj etiologiji", dodala je.

O tegobama koje su djeca zadobila na ekskurziji ispričala je i zamjenica ravnateljice OŠ Vodice koju zaraženi osmaši pohađaju.

"U ponedjeljak sve bilo u redu i noć je protekla dobro. U utorak iza doručka negdje oko 9-10 sati su se prva djeca javila s tim svojim simptomima koje su imali.

Popodne su otišli u Varaždin i tada je već 17-ero djece bilo s ozbiljnim simptomima i uz pratnju učitelja i pratitelja putovanja otišli su na hitnu.

Jutros su svi pušteni iz bolnice, stanje je sad malo bolje, oni su svi spremili i krenuli nazad. I trenutno je stanje puno bolje, umorni su jako, ali više nitko ne povraća", ispričala je zamjenica ravnateljice Ružica Gulam.

Prijavu o zaprimljenom velikom broju djece u OB-u Varaždin potvrdila je i PU varaždinska.

Pročitajte i ovo Prosvjed podrške VIDEO Pogledajte kako su u susjedstvu proslavili napad: Autima blokirali prilaz gradskoj vijećnici, mahali zastavama i uzvikivali parole

Pročitajte i ovo Slučajni pronalazak Obiteljska fotografija otkrila šokantnu istinu: "Ovaj užas bio je ovdje 60 godina"

Pročitajte i ovo djelotvorna oko 90 posto FOTO Što je to Željezna kupola iznad Izraela? Vojska skriva jednu informaciju

 

 

 

 

Povezane teme