Što se nudi po odmorištima

VIDEO: Što putnike privlači između Jadrana i kontinenta

Slika nije dostupna
Naša ekipa provjerila je što privlači putnike između Jadrana i kontinenta.

Ovog je vikenda pojačan promet na svim prometnicama - ali gužvi i zastoja nema. Brojni turisti vožnju autocestom pretvaraju u doživljaj s ljetovanja - naime odmorišta na Dalmatini čini se imaju potencijal turističkih punktova.

Povratak kući s mora mnogi turisti krate na odmorištima. Neki uvijek na istima, dok drugi vole promijeniti. Ima i onih kojima se odmorišta toliko sviđaju da tamo doslovno odluče prespavati. Put iz Francuske do Makedonije ova obitelj svaki put razlomi u više etapa.

'A, pa ideja, mi svake godine dolazimo ovdje, svake godine prolazimo kroz Split, idemo u Dubrovnik i onda ostajemo 3,4 dana primer u Dubrovnik ili Split i onda bježimo za Makedoniju', rekao je otac obitelji.

A, zašto turisti vole stajati baš na odmorištima otkrili su sami. 'Znate kakve su žene, zbog žena morate stati 2, 3 puta, ali to samo pit-stop, ali kad stojimo ovdje, idemo jesti i sad žena tamo traži što ćemo jesti', rekao nam je slovensk turist.

Unatoč bogatijoj ponudi, svake godine sve je teže, žale se ugostitelji. 'Mislim da je ipak prošle godine nešto, nešto više ljudi bilo i osjeti se da je potrošnja manja nego prošle godine', rekao je Zoran Matasić, restoran Matasić.

Snalazi se svatko kako zna

Proizvođač sira na kojeg smo naišli tvrdi - ne može se živjeti samo od dva mjeseca rada i ovisiti o strancima. No, stranci sir itekako kupuju.

'Danas sam prodao negdje 15-ak sireva bez ikakve kako bi vam rekao kamuflaže', pohvalio se Nikola Paher, proizvođač sira.

Gužve i zastoja na cesti nije bilo, no zato je bilo kvarova. Puknuta guma na automobilu nešto je što svakom vozaču pokvari raspoloženje. 'Pa prvi put je da se dogodilo i ne znam, odjednom mi se počeo tresti volan i pretpostavila sam da je nešto s gumom, sva sreća nismo se dugo vozile pa sam uspjela stati', rekla je vozačica kojoj je pukla guma.

Ovih ljetnih dana treba paziti i na druge stvari, poput pregrijavanja motora i termostata. Na put ne idite umorni, provjerite svoje limene ljubimce i uz sebe svakako imajte tekućine - preporuka je iz HAK-a.
 

Povezane teme