VIDEO: Poruka kapetana Laptala iz zatvora u Grčkoj

Slika nije dostupna
Večeras se u Dubrovniku održava veliki skup potpore kapetanu Kristi Laptalu, koji je u Grčkoj osuđen na 14 godina pod optužen da je krijumčario drogu. Za tu priliku snimljena je kapetanova poruka, koju je uputio svojim sugrađanima i cijeloj Hrvatskoj javnosti.

- Hvala šro se skupili pred sv. Vlahom, gdje smo se nalazili kao djeca i mladići. Na mogu vas po redu ili važnosti izdvajati jer bi to bila nepravda vašoj želji, stoji u poruci.

- Nisam nikad ni zamišljao niti mi je na pamet palo da bi se ikada toliko ljudi zbog mene moglo okupljati kod Orlandova stupa...iako znam da se nema smisla ponavljati, opet ću reći: Moja glava nikad nije mislila o zločinu, moje srce nikad nije željelo zločin i nema traga zločinu na mojim rukama, stoji dalje.

- Od vas me je sramota, a od njih me strah, poručio je kapetan Laptalo i kroz jecaje dodao da 'radi vaše želje da se i dalje s mojom familijom i djecom ...borite za menei kroz mene za sve sve očeve, braću i sinove, i one grčke, poklopac nećemo zakivati pa dokle duramo, rekao je između ostalog Laptalo (Laptalo je prije toga spomenuo da se posljednjih godinu dana u Grčkoj osjeća kao mrtvac, a da mu je sud presudom pokušao u njega zabiti čavle, op. a.).

Cijelu kapetanovu poruku možete pogledati u video dodatku.

U emisiji 10 do 8 govorilo se o opcijama koje su Kristi laptalu i njegovom braniteljskom timu još na raspolaganju i kolika je mogućnost da bude oslobođen.

Također, Ivan Zvonimir Čičak izjavio je da i dalje stoji iza svoga teksta, u kojem je napisao da je imao informaciju da je slučaj čist te da bi hrvatska policija uhitila Laptala da ga nisu prepustili Grčkoj.

- Meni je te informacije dao visoki policijski izvor, ponovio je Čičak te na pitanje strahuje li od tužbe obitelji Laptalo, rekao da je to smiješno.

Više u video dodatku.