Tragična nesreća

VIDEO Ogorčeni građani blokirali magistralu: Bijesni su jer bi Albanka koja je usmrtila brata i sestru mogla na slobodu

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Građani su blokirali Jadransku magistralu jer je Albanki Klevisi Ymeri omogućeno da se brani sa slobode ukoliko plati jamčevinu.

Ogorčeni građani blokirali su promet jer je u srijedu odlučeno da će iz istražnog zatvora biti puštena Albanka Klevisa Ymeri (29), koja je u travnju kod Slanog skrivila prometnu nesreću u kojoj su poginuli brat i sestra Stjepan i Katarina Đerek.

Mirni prosvjed održan je danas prijepodne kod Čeveljuše, izvijestio Rogotin Portal.

Sutkinja Županijskog suda u Dubrovniku Dubravka Đivanović dopustila je da se brani sa slobode uz uvjet da uplati jamčevinu od 70.000 eura, a Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku objavilo je priopćenje u kojem su izrazili svoje neslaganje s odlukom Općinskog suda.

Brat poginulih Viktor Đerek podijelio je na društvenim mrežama peticiju u kojoj traži "pravdu za Katu i Stipu".

"Oprostite, sutkinjo, ali nama nije jasno! Ako je istražni zatvor određen zbog opasnosti od bijega i izbjegavanja odgovornosti, kako je moguće da ta opasnost više ne postoji? Jamčevina ne osigurava kako dotična neće pobjeći i napustiti zemlju nelegalnim putem", napisao je.

"Ova odluka ne pruža sigurnost ni pravdu, već joj omogućava da izbjegne odgovornost! Ovaj tragičan događaj ne smije proći neopaženo i bez pravedne kazne! Tražimo pravdu za naše najmilije i odgovarajuću kaznu za okrivljenu", dodao je.

Pročitajte i ovo hitna operacija Ubijena žena u visokom stupnju trudnoće, liječnici uspjeli spasiti bebu: "Ovo je čudo!"

Ymeri je 9. travnja oko 20:40 sati vozilom slovačkih registarskih oznaka započela nepropisno pretjecati auto ispred sebe, zbog čega je došlo do frontalnog sudara s autom iz suprotnog smjera koji je vozio 21-godišnji Stjepan.

Stjepan i Katarina su poginuli na mjestu, a Ymeri zadobila lakše tjelesne ozljede. Uhićena je nakon što je 11. travnja puštena iz bolnice, a 12. travnja je premještena u istražni zatvor.