Potop

VIDEO Istru pogodilo nevrijeme: Kolona na ipsilonu zbog poplave, srušena stabla i bujice

Kolona na istarskom ipsilonu Foto: YouTube screenshot
Na području Istre su nastale poplave uzrokovane intenzivnim padalinama.

Istru su u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima pogodile lokalne padaline velikog intenziteta, koje su izazvale poplave u gradovima, ali i izvan njih. Srušena su i stabla na nekim mjestima. 

Nevrijeme praćeno obilnom kišom, a ponegdje i tučom zahvatilo je istarski poluotok, ali nije počinjena velika materijalna šteta, potvrdio je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac te dodao da su intervenirali i vatrogasci.

"Vatrogasci su imali ukupno sedam intervencija, među kojima dvije zbog ispumpavanja vode te dvije intervencije zbog otklanjanja grana s prometnice. U tim događajima nije počinjena veća materijalna šteta", izvijestio je Kozlevac.

Pročitajte i ovo Nasrnuli i na policiju Neredi nakon derbija s Dinamom: Podignuta optužnica protiv navijača Hajduka

Na Istarskom ipsilonu kod čvora Medaki stvorila se velika lokva koja je onemogućavala normalno odvijanje prometa te je nastala velika kolona, javlja s terena IstraMet. Situacija se brzo normalizirala.

 

Županijski centar 112 Pazin primio je od 15 sati 20-ak dojava građana o posljedicama grmljavinskog nevremena praćenog obilnijom kišom i tučom budući da je na području pazinštine u kratko vrijeme palo više od 60 milimetara kiše, a u jednom trenutku padala je i tuča.

 

Povezane teme