na terenu 50 vatrogasaca

Veliki požar progutao jednu od najvećih pilana u Hrvatskoj: Hala u potpunosti izgorjela, vatrogasci spasili tvornicu peleta

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Veliki požar buknuo je poslijepodne u jednoj od najvećih pilana u Hrvatskoj - onoj u Mrkoplju.

Zbog velikog požara u Mrkopolju koji je buknuo u nedjelju poslijepodne su na terenu su sve raspoložive snage s područja Gorskog Kotara.

Pilana u Mrkoplju u potpunosti je izgorjela, a vatra je lokalizirana oko 16:35 sati, doznaje se od Javne vatrogasne postrojbe Delnice. Javna vatrogasna postrojba Delnice dobila je dojavu o požaru oko 14:25 sati u nedjelju.

Na gašenje su krenuli vatrogasce iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Mrkopalj, koji su se pridružili delničkim kolegama. Ubrzo su pozvani i vatrogasci iz DVD-a Vrata i Fužine tako da je u gašenju požara sudjelovalo oko 50 vatrogasaca.

Prostor pilane je posve izgorio. No, tvornica peleta koja se nalazi u neposrednom susjedstvu pilane je naporom vatrogasaca obranjena.

Pilana i tvornica peleta u vlasništvu su tvrtke Drvenjača. Godišnji kapacitet pilanske prerade pilane Mrkopalj bio je 30 tisuća prostornih metara drvne sirovine od koje se proizvode jelove piljenice, letve i grede, jelova piljena građa, podne i zidne obloge, elementi za palete i drvene kutije, transportne palete, srednjice za višeslojne parkete i ploče, te peleti od drva.

Prema posljednjim informacijama, požar je stavljen pod nadzor, ali se vatrogasci i dalje bore da ga u potpunosti ugase.

Pročitajte i ovo Provode istragu Makljaža nedaleko od Zagreba: Dvojica stranih državljana pretukli i teško ozlijedili 33-godišnjaka

Pročitajte i ovo Tri dana užasa Autobusi s ljudima zatrpani u odronima, zatvorene škole, tisuće evakuiranih: Broj mrtvih popeo se na 148