"Dimilo se..."

VIDEO Policija otkrila zašto su Velika Gorica i okolica ostali bez struje, oglasio se i HEP

Zbog požara na trafostanici u Novom Čiču cijeli grad Velika Gorica i okolica ostali su oko podneva bez struje.

Velika Gorica i okolica ostali su oko podneva bez električne energije zbog kvara na trafostanici u obližnjem Novom Čiču.

"Zbog požara u trafostanici na adresi Velikogorička 1a cijeli Grad Velika Gorica, općina Orle, općina Pokupsko, općina Kravarsko i Lučelnica (Pisarovina) nemaju struje. Ekipe Elektre su na terenu. Molimo građane za razumijevanje, strpljenje i poseban oprez u prometu", prvi se oglasio Stožer Civilne zaštite GVG

Trafostanica u Novom Čiču - 4 Foto:DNEVNIK.hr

"Izišli smo na mjesto događaja po dojavi o dimu u trafostanici. Dojava je stigla u 12:07. No, potrebe za intervencijom gotovo da nije bilo s obzirom na to da se tek dimilo i nije bilo plamena. Stoga smo pričekali dolazak djelatnika elektre", rekao je za DNEVNIK.hr zapovjednik JVP-a Velika Gorica Ivica Maceković.

Trafostanica u Novom Čiču - 3 Foto:DNEVNIK.hr

O događaju su se oglasili i iz Policijske uprave zagrebačke.

"Dojavu smo dobili u 12:09 da je izbio požar najvjerojatnije naponskih ćelija na trafostanici u Velikogoričkoj ulici. Ozlijeđenih osoba nema, očevid je u tijeku", priopćili su.

Trafostanica u Novom Čiču - 2 Foto:DNEVNIK.hr

Iz Hrvatske elektroprivrede - Operatora distribucijskog sustava (HEP-ODS) u srijedu su izvijestili da je nakon prekida opskrbe električnom energijom na području Velike Gorice uslijed požara na trafostanici, napajanje električnom energijom vraćeno u 13:15 sati.

Iz HEP-ODS-a navode da je u 11:38 sati izbio požar u Trafostarnici 110/10 Velika Gorica, u mjestu Čiče, uslijed čega je došlo do prekida opskrbe električnom energijom na području Grada Velike Gorice i okolice.

"Odmah po izbijanju požara radnici HEP ODS-a, Elektre Zagreb izašli su na teren zajedno s vatrogasnom postrojbom te drugim javnim službama", stoji u njihovom priopćenju. U navedenom događaju, navodi se, nastala je samo materijalna šteta te nije bilo ozlijeđenih..

Pročitajte i ovo VELIKA ŠTETA FOTO Ogromni krateri: Pogledajte slike uništenja u Izraelu nakon iranskog raketnog napada

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu Hrvati traže izvlačenje s Bliskog istoka, Iran poslao zlokobnu poruku: "Uz pomoć Božju nestat će odavde"

Povezane teme