Dvije tone svježe ubranih krastavaca završilo je danas na valpovačkim stolovima. 'Grijeh je baciti. Ovo je domaći krastavac, proizveden u Valpovu. Nema bakterija. Mi ga konzumiramo već mjesec dana. Jednostavno ne želimo da završi u smeću, već kod naših sugrađana', kazao je proizvođač Dražen Vidaković.
Koliko god bila daleko od nas, bakterija je ubrala svoj danak i na hrvatskim krastavcima. Ovi ljudi na dan gube oko 4.000 kuna. 'Tržište je zagušeno. Naši otkupljivači su blokirani, jednostavno ne mogu otkupiti. Roba stoji u veletrgovinama od kad se pojavila bakterija', dodao je Vidaković.
Ljude treba uvjeriti da je domaći proizvod zdrav. To su shvatili proizvođači i krenuli u kampanju. 'Mi nemamo takve probleme što ima Europa s kemijom. Ja mislim da smo mi iznad njih malo više. Mada naša Vlada malo promovira to. Ali ovo je zdrava hrana', kazao je proizvođač Željko Kolar.
Valpovčane nije trebalo dugo uvjeravati u kakvoću domaćih kratavaca. Dvije tone krastavaca nestalo je za manje od sata. Europa je pomogla svojim proizvođačima. Hoće li isto učiniti i Hrvatska još nije odlučeno.