Jednoglasna odluka

Poznato tko će zamijeniti Hajdaša Dončića na čelu zagorskog SDP-a: "Od nje očekujem puno"

Siniša Hajdaš Dončić Foto: Lucija Ocko/Cropix
Novi predsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić kazao je kako će stranka uskoro imati kandidate za županice i župane u cijeloj Hrvatskoj.

Predsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić izjavio je u ponedjeljak da će do svibnja iduće godine predsjednica zagorskog SDP-a biti Valentina Đurek, a za najviše mjesec i pol dana SDP će imati kandidate za županice i župane u cijeloj Hrvatskoj.

Hajdaš Dončić, koji je bio predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije dok nije preuzeo dužnost predsjednika stranke na nacionalnoj razini, na konferenciji za novinare rekao je kako je u petak županijsko Predsjedništvo stranke donijelo jednoglasnu odluku da će dosadašnja potpredsjednica zagorskog SDP-a nastaviti raditi kao predsjednica do završetka izbornog ciklusa u svibnju iduće godine, kada će se održati redoviti izbori.

"Od Valentine očekujem puno, očekujem da županijska organizacija i dalje ostane prva politička stranka u Krapinsko-zagorskoj županiji i vrlo dobar ili odličan rezultat u Zaboku", istaknuo je Hajdaš Dončić.

Valentina Đurek Foto:Sasa Zinaja/Pixsell

Nakon lokalnih izbora, sukladno Statutu SDP-a, u cijeloj Hrvatskoj raspisuju se izbori za općinske, gradske i županijske čelnike, podsjetio je predsjednik SDP-a Hrvatske.

Naglasio je da će SDP vjerojatno za mjesec - mjesec i pol dana imati sve kandidate za župane i županice u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Na pitanje tko će biti kandidat za, primjerice, čelnu osobu Zaboka, Hajdaš Dončić je odgovorio da će se to odlučiti nakon sjednice Gradskog odbora, koja će se održati sljedeći tjedan.

Novinare je zanimalo hoće li Đurek biti kandidatkinja za zabočku gradonačelnicu. "Rekao sam samo jednu rečenicu - da od Valentine očekujem puno i u Zaboku", kazao je Hajdaš Dončić.

Pročitajte i ovo prestrašno Radnik trgovačkog lanca otkrio što rade s mesom kojem istekne rok trajanja: "Umjesto da se baci..."

Pročitajte i ovo Traži se rješenje Gotovo 700 djece nije došlo u školu zbog problematičnog učenika: "Ogorčeni smo, stavljeni smo pred gotov čin"

Pročitajte i ovo Nije se odazivao na rasprave Šou program na suđenju Mamićima: Policija privela na sud bivšeg golmana, evo što je otkrio

Pročitajte i ovo Samo na otvorenom Sabor donio odluku o zabrani pušenja