Delikatesne namirnice

Uzvanicima priređen ručak 'Hrvatska na stolu, Slovenija u čaši'

Slika nije dostupna
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i slovenski predsjednik Borut Pahor danas su u Zagrebu domaćini summita zemalja jugoistočne Europe.

Kako i priliči zajedničkoj suradnji Hrvatske i Slovenije u organizaciji ovog summita, upriličen je i tematski svečani ručak naziva 'Hrvatska na stolu, Slovenija u čaši'.

Za predjelo je tako uzvanicima serviran rižoto sa škampima i tartufima, nakon čega je uslijedila krem juha od buče s bučinim sjemenkama.

'OVI PROSTORI SU PONOVNO U FOKUSU SAD-a' Evo što se očekuje od Hrvatske

Za glavno jelo bio je file jadranske ribe u mediteranskim začinima te salata od komorača.

Desert je bio mousse od kestena i čokolade. Uz jelo su se posluživale tri vrste vina: Chardonnay, Cabernet Sauvignon te deserno vino Kraljevina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook