Vatrogasci na terenu

Još gori na Karepovcu: Uzrok požara nepoznat, oglasio se i direktor odlagališta

Požar glomaznog otpada na splitskom odlagalištu Karepovac vatrogasci još saniraju, a policija će utvrditi uzrok u čemu bi trebale pomoći nadzorne kamere postavljene oko odlagališta.

Splitski vatrogasci su sanirali oko 50 posto terena na kojem je u utorak navečer izbio požar glomaznog otpada na Karepovcu, gdje vatrogasci u srijedu i dalje gase vatru, a nakon što bude ugašena policija će utvrditi uzrok požara.

Ivica Karoglan, direktor gradske tvrtke Čistoća Split, koja upravlja odlagalištem, izjavio je novinarima da je požar izbio na površini od 1500 četvornih metara, a uzrok se još uvijek utvrđuje.

"Gorio je glomazni otpad sakupljen sa splitskih javnih površina. Radi se o namještaju, građevinskom otpadu, odnosno svemu onome što se vidi na javnim površinama. Ne zna se uzrok, ali na terenu su vatrogasci koji još uvijek rade na požarištu. Policija će obaviti svoj dio posla​", rekao je Karoglan.

Kaže kako ne vjeruje da je netko namjerno zapalio otpad i očekuje da će požar danas biti ugašen, no izdimljavanje bi moglo potrajati.

Od Antonele Lolić iz splitske policije se doznaje kako je policija izašla na teren još sinoć, nakon što je zaprimila informaciju o požaru. Krenuli su u prikupljanje informacija, obavljanje razgovora i utvrđivanje činjenica, što će biti moguće završiti tek kada se u potpunosti ugasi požar.

"Policija je jutros razgovarala sa svima koji su uključeni u to. Napravit ćemo sve što treba kako bismo utvrdili na koji način je došlo do izbijanja požara", rekla je Lolić.

Neslužbeno se doznaje kako bi policiji od velike pomoći trebao biti video nadzor koji je postavljen na odlagalištu otpada na Karepovcu.

Požar je izbio u utorak oko 22 sata, a na terenu se nalazi 20 vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe grada Splita i okolnih DVD-ova.

Pročitajte i ovo Uragan Milton Stravično upozorenje šefa policije o kataklizmi koja stiže: "Napišite svoje ime na nogu"

Pročitajte i ovo u Ramsteinu Odgođen važan samit o Ukrajini: Objavljen razlog

Povezane teme