nedavno prijavljen

Užas u Dalmaciji: Svećenik godinama seksualno zlostavljao dijete i nemoćnu osobu

Ilustracija, svećenik Foto: Getty Images
Župnika iz zaleđa Dalmacije tereti se za spolni odnošaj s djetetom i spolni odnošaj s nemoćnom osobom.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv umirovljenog 72-godišnjeg svećenika za dva kaznena djela na štetu maloljetnih osoba.

Terete ga za spolni odnošaj s djetetom i spolni odnošaj s nemoćnom osobom. Kako se navodi, radi se o produljenim kaznenim djelima, što znači da ga ih je ponavljao.

Obe žrtve su bile maloljetne. Jedna je na meti svećenika bila 2002. i 2003. godine, a druga 2006. i 2007. godine, no slučaj je tek nedavno prijavljen, prenosi Dalmatinski portal.

Pročitajte i ovo Stigla reakcija Pučka pravobraniteljica o događajima u Imotskom: "Treba poslati jasnu poruku, a posebno zabrinjava..."

Državno odvjetništvo je postupalo po kaznenoj prijavi PU splitsko-dalmatinske iz ožujka 2023. godine. Svećenik je u doba počinjenja kaznenih djela bio župnik u jednoj župi u zaleđu. Oba kaznena djela negira, a optužno vijeće zakazano je za kraj mjeseca.

Pročitajte i ovo Žestoka reakcija Milanović o ustaštvu u Imotskom: "Promoviraju prodavače hrvatske zemlje"

Pročitajte i ovo Uoči koncerta FOTO/VIDEO Skandalozne scene iz Imotskog: Tisuće ljudi na glavnom trgu pjevale ustašku pjesmu

Pročitajte i ovo Na nadvožnjacima FOTO Diljem Beograda osvanuli transparenti: "Ako bolujete od zaborava, ljetujte u Hrvatskoj"

Povezane teme