Teška prometna nesreća

FOTO Policija otkrila detalje užasa kod Novske: Kombi bježao od policije, dvoje mrtvih, 25 ljudi prevezeno u bolnicu

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
U mjestu Paklenica na području Novske dogodila se teška prometna nesreća. Smrtno su stradale dvije osobe.

Teška prometna nesreća dogodila se noćas u 1:20 u mjestu Paklenica na području Novske. S ceste je sletio kombi s migrantima te su na mjesto nesreće odmah stigli timovi hitne medicinske pomoći.

25 osoba prevezeno je po bolnicama u Novu Gradišku, Pakrac i Slavonski Brod, rekli su nam u policiji.

Sedam pacijenata prevezeno je u Pakrac: četvero ih je teško ozlijeđeno, dvoje je u jedinici intenzivnog liječenja, a jedan je u životnoj opasnosti. Svi su strani državljani i svi ostaju do daljnjeg u bolnici.

U Novu Gradišku je stiglo 11 pacijenata: osam je teško ozlijeđenih, a troje životno ugroženih.

Dvije su osobe smrtno stradale, potvrdila je za DNEVNIK.hr PU sisačka-moslavačka.

Priopćenje policije

Policija je o teškoj nesreći poslala priopćenje koje prenosimo u cijelosti: 

"Noćas, 5. listopada oko 1:15 na području Novske u mjestu Paklenica dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe smrtno stradale.

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija kod naplatne postaje Novska zamijetili su kombi njemačkih nacionalnih oznaka koji je djelovao preopterećeno. Kada je vozač kombija uočio policiju, povećao je brzinu te se nastavio kretati u smjeru Novske. Policijski službenici su se zbog sumnje u krijumčarenje migranata uputili za kombijem na sigurnoj udaljenosti, bez zvučnih i svjetlosnih signala, ne progoneći ga. Nakon 7 kilometara, dolaskom u mjesto Paklenica, zatekli su kombi koji je sletio s kolnika u odvodni kanal, gdje je udario u betonski most, nakon čega se bočno prevrnuo i udario u zid kuće i stup električne rasvjete.

Na mjestu događaja dvije osobe (vozač i putnik) smrtno su stradale, dok se ostalim osoba pruža liječnička pomoć u više zdravstvenih ustanova.

Na mjestu događaja obavljen je očevid te slijedi utvrđivanje identiteta osoba koje su se nalazile u kombiju", naveli su u priopćenju. 

Povezane teme