novi rekord već danas

Ruše se rekordi potrošnje struje, a iz HEP-a poručuju: "Pripremamo se za ovakve slučajeve"

Uz ljetne vrućine ruše se i rekordi za potrošnju struje. Očekuje se da bi se još rekordne moglo srušiti u idućih nekoliko dana s obzirom na nastavak toplinskog udara.

Zbog vrućine, ruše se rekordi u potrošnji struje. U srijedu je srušen ljetni rekord maksimalne satne potrošnje, postavljen u kolovozu prošle godine. No, taj rekord će biti kratko vijeka, jer bi novi trebao biti postavljen već - večeras.

Ipak, iz Hrvatskog operatora prijenosnog sustava uvjeravaju da problema u opskrbi neće biti. A kako rekordi potrošnje padaju iz dana u dan, otvara se pitanje hoćemo li imati dovoljno električne energije.

S direktorom HEP Trgovine razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Dina Ćevid.

"Imamo pokazatelje koji nam 365 dana u godini, 24 sata dnevno govore kakva je situacija s potrošnjom struje u zemlji. Oni nam govore kako upravljati proizvodnjom i uvozom električne energije", rekao je Marko Blažević, direktor HEP-Trgovine i poručio da nema mjesta panici zato što će građani imati dovoljno struje i u ovim vrućim danima.

"Naravno da ćemo imati dovoljno struje. HEP se priprema za ovakve situacije. Nije nam čudo da se usred ljeta ruše rekordi. Kroz razne simulacije se pripremamo za ovakve slučajeve", rekao je Blažević. 

U prilogu pogledajte razgovor reporterke Dnevnika Nove TV Dine Ćevid i direktora HEP Trgovine Marka Blaževića.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr