VREMENSKA PROGNOZA

Uskoro stiže promjena vremena: Detalje donosi meteorolog Ivan Čačić

Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić donosi prognozu vremena do kraja tjedna.

Još u srijedu u većini će krajeva biti dosta sunca, a zatim povremeno oborine kojih će osobito biti u subotu. Riječ je vrlo izraženom prodoru s ovim frontalnim poremećajem koji nam s glavninom vlažnog i malo svježijeg oceanskog zraka stiže u subotu. Ispred njega u naše će krajeve u četvrtak i petak pritjecati vlažan sredozemni zrak.

U srijedu ujutro i prijepodne u većini će krajeva prevladavati sunčano. Vjetar većinom slab, pa će ujutro u unutrašnjosti mjestimice biti magle. Najniža temperatura od 11 do 16, na moru između 17 i 22 Celzijeva stupnja .

Poslijepodne u Središnjoj Hrvatskoj većinom djelomice sunčano, uz više oblaka na karlovačkom području. Bit će vrlo toplo, vjetar slab, a najviša temperatura od 25 do 27 stupnjeva.

U istočnim predjelima pretežno sunčano. Poslijepodne na zapadu postupan porast naoblake. Temperatura ponegdje i do visokih 29 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Aktualno prijepodne Je li ovo neslužbeni početak kampanje za superizbornu godinu? "Teško se oteti dojmu..."

U Gorskoj Hrvatskoj i na Sjevernom Jadranu poslijepodne postupan porast naoblake, pa osobito navečer može biti malo kiše, a u Istri i poneki pljusak. U gorju će poslijepodne zapuhati umjeren jugoistočnjak. Duž zapadne obale Istre umjereno jugo koje će popodne još malo pojačati i proširiti se na veći dio Sjevernog Jadrana. Najviša temperatura u gorskom području i unutrašnjosti Istre od 21 do 26, a na moru od 27 do 29 stupnjeva.

U početku pretežno, a zatim djelomice sunčano uz postupan naoblake, osobito navečer. Vjetar većinom slab. Najviša temperatura od 27 do 30 stupnjeva.

Temperatura mora je 24 ili 25 stupnjeva, što će se zadržati do novih oborina, a zatim će malo osvježiti.

Tri dana kopno

Sljedećih dana vrlo nestabilno povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, najčešće na zapadu u četvrtak i, osobito, u subotu kad je i posvuda moguća veća količina oborine. Puhat će uglavnom umjeren jugozapadnjak. U subotu malo svježije.

Pročitajte i ovo Profesori za ideju Škole zabranjuju mobitele: "Kap koja je prelila čašu je bilo kada su učenici snimili jednu učenicu s teškoćama i objavili je"

Tri dana more

Vrlo nestabilno vrijeme povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom očekuje se i na Jadranu – najčešće na sjevernom dijelu u četvrtak i osobito u subotu kad je posvuda moguća i obilnija oborina. Puhat će većinom umjereno, a u petak i jako jugo i južni vjetar.

Za vikend dosta promjenljivo povremeno s oborinama koje ponegdje u subotu mogu biti i obilne. Uglavnom u unutrašnjosti, zamjetno svježije.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.