IZ MINUTE U MINUTU

Velika akcija policije i USKOK-a u tri grada: Cure detalji o uhićenima i zašto su pali

Ilustracija Foto: Lucija Ocko/Cropix
Na području Zagreba, Osijeka i Vukovara uhićeno je više osoba zbog sumnje u koruptivna kaznena djela. Među njima su i Josip Škorić, bivši šef Hrvatskih cesta, te Zoran Škorić, predsjednik Uprave Osijek Koteksa.

 

  • u akciji USKOK-a i policije uhićeno više osoba u Zagrebu, Osijeku i Vukovaru

  • među uhićenima i bivši šef Hrvatskih cesta Josip Škorić

  • priveden je i Zoran Škorić, predsjednik Uprave Osijek Koteksa

Tijek događaja pratite u nastavku: 

12:00 Veliku fotogaleriju pretresa domova uhićenih pogledajte OVDJE

11:00 Uhićenja je komentirao i premijer Andrej Plenković

10:10 Tko je Josip Škorić, pročitajte OVDJE.

10:00 Jutarnji list doznaje da je razlog uhićenja namještanje poslova za popratne sadržaje na osječkoj obilaznici. USKOK sumnjiči Škorića za namještanje poslova, za što je zauzvrat bio nagrađen. 

9:30 Među uhićenima je Josip Škorić, donedavni predsjednik Uprave Hrvatskih cesta (HC), a priveden je u sklopu istrage o malverzacijama u toj državnoj cestarskoj tvrtki.

Škorić je iznenada podnio ostavku krajem kolovoza ove godine. Osim njega, uhićen je Zoran Škorić, predsjednik uprave Osijek Koteksa. Uhićeni Josip Škorić i Zoran Škorić su bratići. Kao treća uhićena osoba spominje se Sanda Bajtl, direktorica tvrtke Structivo d.o.o.

Josip Škorić Foto:Goran Sebelic/Cropix

9:02 USKOK i policija izvijestili su o uhićenjima više osoba koja se provode na području Zagreba, Osijeka i Vukovara. Osnovano se sumnja u da su počinile koruptivna kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju.

Pročitajte i ovo Klimatske promjene U Hrvatskoj se događa masovni pomor koji je već zahvatio veliki dio Europe: "Javlja se sve više ljudi, a prvo što treba napraviti je..."

Pročitajte i ovo Zastrašujući je i inspirativan VIDEO Ovi prizori obišli su svijet: "Sve izgleda nestvarno. Čamci su već spremni..."

Povezane teme