Podignuta optužnica

Ovo je nevjerojatno! Sudska službenica namještala papire kako bi naštetila poznanicima

Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
USKOK je podignuo optužnicu protiv sudske službenice koja je koristila svoj službeni položaj kako bi se nad novčanim sredstvima njezinih poznanika provodila ovrha.

Nakon provedene istrage USKOK je podignuo optužnicu protiv hrvatske državljanke zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Tereti je se da je u razdoblju od 28. veljače 2020. do 22. studenog 2021. kao službenica u Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog građanskog suda u Zagrebu činila štetu poznanicima s kojima nije bila u dobrim odnosima.

Optuženica je koristila podatke koji su joj bili dostupni na radnom mjestu te ih je potom iskoristila protiv sedam osoba unoseći lažne podatke u sustav. 

Pročitajte i ovo radovi na podvožnjaku FOTO Kaos na zapadom dijelu Zagreba: "Od Španskog do Knežije vozim se 45 minuta..."

Iako je znala da te osobe nemaju neplaćenih financijskih obveza, optuženica je u njihova rješenja unijela podatke zbog kojih su oni morali platiti sudsku pristojbu te se nad njihovim novčanim sredstvima provodila ovrha.

Izmijenjena rješenja optuženica je potom neovlašteno potpisala u ime svoje kolegice iz Zemljišnoknjižnog odjela OGSZ-a. Potom ih je ovjerila i poslala FINA-i na provođenje ovrhe. 

Pročitajte i ovo Nakon strašnih požara Plenković: "Nisam čuo da vatrogascima fali nešto od opreme"

Ne sumnjajući na prijevaru, djelatnici FINA-e prenijeli su ukupno 1.329,33 eura s računa četvero od sedam oštećenih osoba na račun Državnog proračuna. Za tri osobe nije došlo do prijenosa sredstava.

Osim toga, optuženica se tereti da je za dvoje od tih sedam osoba napravila neistinite pozive za ročišta u koje je unosila lažne podatke. 

 

Povezane teme