VREMENSKA PROGNOZA

Upaljen žuti alarm za veći dio zemlje: Grmljavinsko nevrijeme na Jadranu

Ilustracija Foto: Getty Images
Za veći dio zemlje označen je žuti alarm. Na snazi je zbog grmljavinskog nevremena, odnosno lokalno mogućih izraženijih pljuskova s grmljavinom.

DHMZ za srijedu u prvom djelu dana najavljuje promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom, dok bi se u drugom dijelu dana trebalo razvedriti.

Vjetar će mjestimice biti umjeren južni i jugozapadni, na moru i jugo, navečer u jačanju. Najviša temperatura zraka kretat će se od 20 do 25 Celzijevih stupnjeva.

Za veći dio zemlje žuti meteoalarm

Žuti alarm oglašen je za Gospićku, Riječku, Splitsku, Kninsku i Dubrovačku regiju. Žuti alarm označava potencijalno opasno vrijeme. Na snazi je zbog grmljavinskog nevremena, odnosno lokalno mogućih izraženijih pljuskova s grmljavinom.

HAK

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, upozoravaju u četvrtak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK) pozivajući vozače da prilagode način vožnje uvjetima na cestama.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama. Na cestama gdje su u tijeku radovi mogući su zastoji i vožnja u koloni.

Pročitajte i ovo Tenzije na Bliskom istoku Hezbolah: "Ispalili smo raketu na sjedište Mossada" - Znakovita poruka iz Europe: "Pojačavamo planove za nepredviđene situacije"

Pročitajte i ovo Velika analiza Totalni rat je neizbježan? "Ovo je izuzetno opasna situacija"

 

Povezane teme