Ekipa Nove TV u obilasku

Nakon više od tri godine i 25 milijuna eura ponovno se otvara važno kulturno mjesto Zagreba

Umjetnički paviljon u Zagrebu obnovljen je nakon potresa i vrata će za posjetitelje ponovno otvoriti za tjedan dana. Ekipa Dnevnika Nove TV dobila je priliku obići novi stari paviljon.

Nakon nešto više od tri godine i oko 25 milijuna eura vrijedne obnove Umjetnički paviljon prvi put otvara svoja vrata. Ekipa Dnevnika Nove TV išla je provjeriti kako izgleda.

"Uzbuđenje, baš lijepo i nekako gledate taj cijeli proces obnavljanja", uzbuđena je zbog završetka obnove umjetnička ravnateljica Paviljona Dubravka Vrgoč.

Ima još dosta posla, ali gotova je prva, konstruktivna faza obnove.

"Iza toga slijedi cjelovita obnova znači završetak svih obrtničkih, zanatskih i restauratorskih radova", najavio je glavni projektant Željko Peković.

Dovršena faza jamči da bi paviljon sada bez problema preživio potres poput onog 2020.

A koliko ćemo još čekati do prve izložbe u jednom od najljepših izložbenih prostora u Zagrebu i kojim će to povodom Paviljon otvoriti svoja vrata za posjete građana, pogledajte u videoprilogu novinarke Dnevnika Nove TV Ane Vela.

Pročitajte i ovo Oglasio se Kremlj Sjeverna Koreja ušla u rat protiv Ukrajine? "Iza ruskih linija su. Neki su već ubijeni"

Pročitajte i ovo Tragedija u BiH Ovo je četvero mladih koji su sletjeli u rijeku i poginuli: "Zašto baš moja dobra Branka..."

Pročitajte i ovo MIG-ovi idu u mirovinu Dnevnik Nove TV prvi doznaje: Unatoč Rafaleima, hrvatsko nebo čuvat će Mađari i Talijani