Večeras u Provjerenom

Hranu kupuju na odgodu, rade fizičke poslove kako bi se mogli grijati zimi: "Jedan mjesec kupim lijekove, drugi voće"

Idili Vlade i ministra Primorca suprotstavlja se večerašnje Provjereno, koje donosi priču o tome koliko uistinu teško žive naši umirovljenici.

Večerašnje Provjereno donosi reportažu o umirovljenicima koji hranu kupuju na odgodu, u svojim sedamdesetima rade fizičke poslove kako bi se grijali tijekom zime, biraju hoće li kupiti voće ili lijekove.

Ljetovanja na moru za njih su samo uspomene. Stoga ih je, kažu, premijer i naljutio i šokirao kada se hvalio da baš ti umirovljenici žive bolje no ikad. Prošli tjedan su i prosvjedovali protiv siromaštva.

"Kažu, ribu ne jedemo. Pa ne jedemo jer je strašno skupa", govori umirovljenica Terezija Kroflin.

"Jedan mjesec kupim lijekove, drugi voće. Zadužim se kod žena na placu, sreća pa me znaju, ali i to mi je neugodno", ispričala je za Provjereno Vesna Legac iz Stubičkih toplica.

"Čistim dvoje stepenica, stubišta dva, tu na 17 i 21. Ne moram nikuda ići i evo malo si zaradim svaki mjesec nešto", gotovo da se pohvalila gospođa Kroflin novinarima Provjerenog.

Provjereno je večeras u 23:45. 
 

Pročitajte i ovo Nadzor brzine Sve više kamera na hrvatskim cestama: "Postavljaju se na mjesta koja donose novac, a evo gdje bi trebale"

Pročitajte i ovo prirodne katastrofe Nakon uragana i razornih poplava stiže upozorenje: "Bit će još gore, jačina uragana gotovo se udvostručuje"