Gužve na cestama

Naoružajte se strpljenjem: Vozi se u kilometarskim kolonama

Udarni je turistički vikend pa su na nekim cestama nastale gužve.

Udarni je turistički vikend, zbog čega je veća gustoća prometa na pojedinim dionicama autocesta, prilazima turističkim središtima duž jadranske obale, cestama u Istri, pojedinim graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima. Iz HAK-a pozivaju vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Na autocesti A1 povećana je gustoća prometa između naplatne postaje Lučko i čvora Zadar istok u smjeru Dubrovnika. Između čvorova Donja Zdenčina i Bosiljevo 1 u smjeru Dubrovnika se vozi u koloni u pokretu uz povremene zastoje.

Jedno je vozilo u kvaru na 27+000 km između, čvora Jastrebarsko i čvora Karlovac u smjeru Dubrovnika, a jedno u tunelu Mala Kapela u smjeru Zagreba.

Pročitajte i ovo Završio u zatvoru Policija u lovu na pijane vozače: Jedan pokušao pobjeći s obitelji, pronađeni u šumi

Što se tiče autoceste A2, zbog povećanog priljeva vozila kolona na naplatnoj postaji Trakošćan u smjeru Zagreba duga je 1,5 km.

Na autocesti A3 se prema graničnom prijelazu Bajakovo vozi u koloni dugoj 3 km.

Od 12 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju, osim na autocestama i državnoj cesti DC1, na snazi će biti zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona.

 

Povezane teme