Postignut dogovor

Učenici se vratili na nastavu, zajamčena potpuna sigurnost: "Mi tražimo rezultat, ne ulazimo u mjere..."

Učenici zagrebačke osnovne škole vratili su se u školske klupe nakon što je pet dana trajao bojkot nastave zbog vršnjačkog nasilja.

Nakon pet dana bojkota nastave, učenici zagrebačke osnovne škole vratili su se u klupe. Dogovor je postignut na sastanku pravobraniteljice za djecu, odvjetnika roditelja i nadležnih institucija.

Što su točno dogovorili - ne otkrivaju. Roditelji djece kažu da je pruženo rješenje koje zadovoljava sve strane. Iz ministarstva obrazovanja odgovorili su nam da je zajamčena potpuna sigurnost sve djece, s čime se slaže i odvjetnik roditelja školaraca.

"Zajamčeno je da će dijete biti osigurana sigurnost na nastavi. To je ono što smo otpočetka tražili. Zapravo, otpočetka mi govorimo istu stvar. Mi tražimo rezultat, a što se tiče samih mjera, one su pitanje drugih stručnih službi i u to mi ne možemo ulaziti“, rekao je Klaudio Čurin, odvjetnik grupe roditelja.

Pročitajte i ovo Vinko Sanader FOTOGALERIJA Ivo Sanader došao iz kaznionice na sprovod bratu Vinku

Pročitajte i ovo oštećen prtljažni prostor Zrakoplov Croatia Airlinesa hitno otkazao polijetanje: Iz prtljažnog prostora čuli buku, putnici evakuirani