Upiru prstom u Grad

Užas u zagrebačkom naselju: "Sve smrdi i neizdrživo je, fekalije izbijaju i kroz šahtove"

Stanari u Gajnicama već dvije godine muku muče s nesnosnim smradom kanalizacije.

Huzjanova ulica u zagrebačkim Gajnicama i ovog se ljeta kupa u fekalijama. Stanari već dvije godine muku muče s nesnosnim smradom kanalizacije. Situacija je eskalirala kada su im fekalije preplavile garažu i okoliš zgrade.

Upiru prstom u Grad i tvrde - za sve je kriva nedovršena rekonstrukcija kanalizacijskog sustava. Problem je, kažu, nastao zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa s vlasnikom jedne parcele. Spremni su na podizanje tužbi jer kako kažu – problem je to koji im narušava zdravlje i kvalitetu života. Detalje je doznala Elvira Gašparović, reporterka Dnevnika Nove TV.

"Otežava život svima, pogotovo osobama s malom djecom. Jednostavno to su mirisi koji nisu izdrživi. Vi kad navečer dođete doma, kad je zagušljivo, kad želite otvoriti prozor, mirisi koji ulaze u stan su neprihvatljivi", kazala je Ivana Jerčić, stanarka u Huzjanovoj ulici, a Martina Marinić Kadić, također stanarka u istoj ulici je dodala:

"Ovo su vam šahtovi s vertikala iz zgrade i kroz te šahtove izbijaju fekalije, ispred garaža gdje su rešetke za odvod voda, slivnik, kad pada kišu plivaju i papiri i doslovno da ne kažem onu drugu riječ, opet ću reći i izraziti se 'fekalije'."

"Do danas nismo dobili nikakav konačan odgovor, mi se s takvim rješenjem ne slažemo - privremenim rješenjem da se dolaze povremeno ispumpavat' cijevi", kaže Vlatka Pažin, presjednica MO Gornji Stenjevec.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.