Lijek je u nama

Pomozite Damiru: U Vukovaru akcija upisa u registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Zaklada Ana Rukavina poziva građane na akciju upisa u Hrvatski registar u Vukovar.

U utorak 13. kolovoza od 13 do 15 sati Zaklada Ana Rukavina će u suradnji s ravnateljem mr.sc. Zvonimirom Gvozdenovićem, dr.med.dent. Doma zdravlja Vukovar, održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Zaklada Ana Rukavina akciju će održati u prostoru Doma zdravlja Vukovar, Medicinsko biokemijskog laboratorija, Sajmište 1 kako bi zajedno pomogli malodobnom dječaku Damiru koji živi na području Vukovara, a i svim oboljelim osobama u potrazi za podudarnim nesrodnim darivateljem.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar.

Pročitajte i ovo Teška borba s leukemijom Transfuzijski centri puni ljudi zbog 16-godišnjeg Damira: "Ovo mi je prvi put, ali odlučila sam pomoći nekome spasiti život"

Što obuhvaća proces upisa

Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje 7 mililitara uzorka krvi za tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Akcija Lijek je u nama Foto:Zaklada Ana Rukavina

"Lijek je u nama" poruka je svake akcije upisa u Hrvatski registar. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (World Marrow Donor Association), upisano 65.701 potencijalni darivatelj krvotvornih matičnih stanica, a nada za spas život dana je 180 oboljelih osoba u Hrvatskoj i inozemstvu.

Pročitajte i ovo Bori se s leukemijom Damir (16) iz Vukovara treba pomoć dobrih ljudi: Obitelj ne može pomoći, braće i sestara nema, a nedavno je ostao i bez majke