službe na terenu

VIDEO Gusti dim nadvio se nad Triljem, gori zgrada gospodarskog giganta iz Jugoslavije: "Radit će se sigurno cijelu noć i dan..."

Požar u zgradi bivše tvornice Cetinka u Trilju - 4 Foto: Vojko Basic/Cropix
Izbio je požar u Trilju, a na terenu su vatrogasci i policija.

U Trilju je u četvrtak oko 17 sati izbio požar nekadašnje zgrade Cetinke. 

Gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin je za Dalmaciju danas potvrdio da je požar lokaliziran u manje od sat vremena. 

"Gori cijela zgrada, a iznad Trilja se diže dim", javili su njihovi čitatelji.

Na terenu su vatrogasci i policija, a Bugarin je rekao da je njihova reakacija bila brza te da se požar nije proširio

"U jednoj od napuštenih hala nekadašnje tvornice Cetinka, skladištene su rolo bale, njih više od 1000. Požar je okružen i nema opasnosti da se proširi, međutim sigurno će se raditi cijelu noć i sutra cijeli dan. Jer preko tisuću bala, treba ugasiti, izvaditi van, rastresti i dogasiti. Sad će doći pomoć iz Splita, cisterna od 30 tisuća litara da nemamo problema s dobavom vode i nešto dodatnih boca. Vatrogasci su odmah izašli na teren DVD Trilj, Sinj i JVP Sinj, njih 25 vatrogasaca s osam vozila" rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević za 24 sata.

Nekadašnja zgrada tvornice Cetinka u Trilju bila je ključan gospodarski faktor za vrijeme Jugoslavije te su zapošljavali preko 1000 ljudi. Osnovana je 1958. godine, a proizvodili su plastične mase.

Nakon rata je opala, a prostor je ostao napušten. Grad Trilj je više puta planirao obnoviti prostor, no to se nije ostvarilo. Zgrada je prije požara bila u ruševnom stanju.

Povezane teme