Sezona se produljuje

U Splitu putnika i dalje kao u špici sezone

Slika nije dostupna
Samo u današnjem danu u splitsku Trajektnu i Zračnu luku stiglo je oko 55.000 putnika s ukupno 6500 vozila, te se trend odličnog putničkog prometa i dalje nastavlja, doznaje se od dežurnih voditelja prometa tih dviju luka.

"Jučer smo imali veliki povratak putnika u grad, dok su danas trajekti puni u oba smjera. To je sve uobičajeno u ovo vrijeme. Danas smo u dolasku i polasku imali oko 30.000 putnika. Inače nam je kolovoz u znaku Talijana, pa smo tako našim trajektima jučer u Split dovezli 1080 putnika sa 220 vozila, a taj ćemo broj ponoviti i danas. Osim nas još dva brodara dovoze Talijane u Split, a i ta se brojka kreće oko 5000 putnika", kazao je Ante Mrvica, koordinator Jadrolinijinog plovnog područja Split.

>> Imate ideju za turistički projekt? Možete dobiti i do 200.000 kuna!

Odličan je promet danas zabilježen i u Zračnoj luci Split i to unatoč kraćem zatvaranju zbog dima od požara u Planome kod Trogira.

Iako smo luku trebali na kratko zatvoriti danas smo prihvatili 108 zrakoplova iz svih smjerova, te 25.000 putnika koji su se nalazili u njima. Kod nas nema opadanja broja slijetanja i polijetanja već nam je subota i dalje ostala najjači dan", potvrdio je Melvan. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.

Povezane teme