U kuhinji restorana Tomislava Barića nalaze se samo domaći proizvodi. Sam odlazi u nabavu već 26 godina.
"Trebamo podržati te naše poljoprivrednike, koji imaju zaista najkvalitetnije proizvode, pune okusa... Kupimo svaki dan svježe, tako da mi smo sigurni da znamo šta naši gosti jedu i šta naši gosti vole jesti. To je svježe i domaće sa naše tržnice, s naših slavonskih i baranjskih polja“, kaže Barić.
Ponudi njegovog restorana rijetko bi tko odolio.
"Fiš paprikaš, perket od ribe, perket od divljači i sad ovo zimsko doba koljenica i domaća kobasica“, nabraja Barić.
Upravo se Tomislavov restoran našao među 33 restorana u danas predstavljenom Atlasu tradicionalnih okusa.
"Od seoskih restorana, gradskih, kvartovskih, urbanih preko hotelskih koji sve više nude ekskluzivnu hranu“, rekla je Tatjana Roth, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport.
"Vodeći je tu naš smuđ, neću se libiti reći tu je naš šaran na kojeg smo ponosni. Po meni na svjetskoj razini top suhomesnati proizvodi koji su napravljeni od 100 posto mesa“, kaže kuhar Tomica Đukić.
A tko ne bi vjerovao ovom kuharu koji, osim što je koautor Atlasa, već godinama kuha za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.
"Vole oni pojesti smuđa, vole pojest teletinu, dečki iz stožera vole pojest kulen i kobasicu. Dečki vole kvalitetnu hranu“, kaže
Sve više ljudi okreće se kvalitetnim domaćim proizvodima što Slavoniji ide u prilog jer svake godine Slavonci i Baranjci bilježe sve veći broj turista.
"To je porast u odnosu 2018./2019., posjet turista od 15.7% skok u toj jednoj godini. Što je najveći skok u Hrvatskoj kad govorimo o skoku samog postotka posjeta“, rekao je Ivan Anušić, župan osječko-baranjski.
Samo u siječnju u odnosu na lani Slavonija bilježi povećanje broja turista od gotovo 30 posto.
Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.
Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr