Žrnovnica i Donje Sitno

VIDEO Pakao kod Splita, objavljena dramatična snimka: Zatvorene prometnice, policija uputila apel građanima

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Stanje na požarištu u Žrnovnici i Donjem Sitnom puno je bolje, borba je trajala cijelu noć, no kuće su obranjene. U pomoć stižu i kanaderi.

Cijelu noć trajala je borba vatrogasaca s velikim požarom na području Žrnovnice i Donjeg Sitnog kod Splita. Fronta požara bila je jako velika, no kuće su uspjeli obraniti. 

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je danas za DNEVNIK.hr da je iza vatrogasaca teška noć, ali da su kuće obranjene te da požar nije prešao na područje naselja Podstrana. No, vatre još ima u Donjem Sitnom te su jutros stigli i kanaderi. 

"Fronta je jako dugačka, a na terenu je i dalje 250 vatrogasaca s 80 vozila. Preraspodijelili smo ih, a došle su i nove snage", rekao je Tucaković. 

Prema njegovim informacijama, izgorjelo je područje od oko 640 hektara. 

Uz domaće snage na gašenje požara u Žrnovnici i Donjem Sitnom, dodatno su upućeni i vatrogasci iz intervencijskih vatrogasnih postrojbi iz Zadra, Splita i Šibenika, a angažirani su i vatrogasci Ličko-senjske, Šibensko-kninske i Zadarske županije te Grad Zagreb.

Zatvorene prometnice

PU splitko-dalmatinska izvijestila je kako je i dalje je zatvorena cesta između Žrnovnice i Srinjina, kao i prometnica Žrnovnica - Donje Sitno. Prometnice će biti zatvorene sve dok za to bude postojala potreba.

Policijski službenici Postaje prometne policije Split i Druge policijske postaje Split se čitavo vrijeme nalaze na privremeno formiranim blokadnim punktovima kako bi se omogućio redovan prolazak opreme i vozila do požarišta, a pozvali su građane da prate upute i smjernice policijskih službenika na terenu.

Također, čitavo vrijeme uz vatrogasce na terenu su djelatnici Jedinice specijalne i interventne policije kao potpora i to na području uz raketnu bazu obzirom na potrebu nadzora i usmjeravanja prolaska vozila mještana unutar zone ograničenog prometa.

Iz policije pozivaju građane da ne dolaze samoinicijativno na požarište, te da prate upute vatrogasaca koji su na terenu. Apeliraju na građane da ne odlaze vozilima na ovo područje ukoliko za to ne postoji opravdana potreba.
 

 

Povezane teme