Golema tuga

Siroti dječak žurio na trening, prelazio je prugu, dogodila se strašna tragedija: "Naš kadet, krasno dijete. Veliki je to šok za klub i djecu"

U ponedjeljak ujutro 16-godišnji dječak izgubio je život na pružnom prijelazu. Struka apelira na potrebu edukacije o prometnoj sigurnosti i kulturi.

Tragedija u zagrebačkom Buzinu. Još je jedan život izgubljen na pružnom prijelazu.

Vlak je na 16-godišnjeg dječaka naletio dok je išao na nogometni trening. Klub je nadomak prijelaza, a dječak je navodno kasnio na trening. Nakon tragedije svi su treninzi otkazani, a ispred kluba stoji svijeća.

"16-godišnje dijete, naš kadet i krasno dijete. Izražavam sućut obitelji i svim tugujućima. Veliki je to šok za naš klub i za djecu koja su došla tu. Ovo je zaista velika tragedija", rekao je predsjednik NK Mladosti Buzin Mario Ban.

Kako je do tragedije došlo, policija tek treba utvrditi. Inače, klub ima tristotinjak djece koja tu često prolaze. Iz kluba žele da se prijelaz bolje uredi.

"Apeliram na neki način. Inače su pružni prijelazi u Hrvatskoj dosta loše riješeni, godinama sam tu u klubu i uvijek strahujemo od toga. Imamo puno djece koja svakodnevno prelaze taj pružni prijelaz i sada se dogodila takva strašna tragedija", rekao je Ban.

Ovo je druga poginula osoba na označenim prijelazima ove godine. I prošle godine poginule su dvije, a 2022. čak deset. Stručnjaci upozoravaju da je problem u edukaciji.

"Naglašavam tu potrebu edukacije o prometnoj sigurnosti i prometnoj kulturi kroz cijeli proces školovanja. Od najnižih razreda osnovne škole, preko srednje škole, preko autoškola, cjeloživotnog obrazovanja jer moramo sve sudionike u prometu od najmanjih nogu učiti kako sigurno i na pravi način sudjelovati u prometu", rekao je dekan Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu Marko Šoštarić.

Prilikom prelaska željezničke pruge treba biti koncentriran, ne nositi slušalice, paziti na brzinu vlaka, i prelaziti samo na dopuštenim mjestima.

Pročitajte i ovo IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Oni imaju pravo na besplatno dopunsko osiguranje: Provjerite jeste li među njima

Pročitajte i ovo Gledajte u 19 sati Ministar Anušić za Dnevnik Nove TV odgovorio na Milanovićeve prozivke: "Napustio sam školu da bih branio državu, a on je predsjednik države koju nije branio"