VIDEO: U najvišem hrvatskom naselju očekuju - snijeg

Slika nije dostupna
Temperatura zraka u posljednja je dva dana pala za oko 20 stupnjeva. Tako je u najvišem naseljenom mjestu u Hrvatskoj, Begovom Razdolju u Gorskom kotaru, na 1080 metara nadmorske visine danas zabilježeno tek nekoliko stupnjeva iznad nule.

Magla i jaka bura - samo pojačavaju osjećaj hladnoće. Temperatura zraka - između tri i pet stupnjeva celzijusovih u begovom razdolju. No, to ne brine Borisa Opašića, starog vikendaša koji tu provede više od deset mjeseci godišnje. 

Ines marinić u vrtu je pobrala povrće koje bi prvi ovogodišnji mraz mogao uništiti. Oštar britki zrak - sledio joj je ruke.

Gorani su spremno dočekali prve hladne dane i temperaturu od tek nekoliko stupnjeva iznad nule pripremivši 20 do 30 metara drva. Snijeg koji bi eventualno mogao pasti ovdje, u Begovom Razdolju tijekom noći - mogao bi iznenaditi tek pokojeg vikendaša. 

Ljudi su se pripremili na najavu hladnijeg vremena - koje je - životinje ipak iznenadilo. Jer, još u petak je u Begovom Razdolju bilo 26 stupnjeva. A već od noćas sve je moguće pa i snijeg u rujnu.