Samit Ukrajine

FOTO Opsadno stanje u gradu: Helikopter u zraku, dižu se automobili i kante za smeće, zatvaraju ceste...

U Dubrovniku traju posljednje sigurnosne pripreme za Samit Ukrajine i zemalja Jugoistočne Europe koji se održava u srijedu, 9. listopada, a na koji uz brojne uzvanike dolazi i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Policijski helikopter u utorak nadlijeće Dubrovnik, a na trasi kojom će se u srijedu 9. rujna kretati uzvanici Samita Ukrajine i zemalja Jugoistočne Europe, kao i oko mjesta na kojem se održava samit, razvučene su policijske trake, uklanjaju se automobili i svi nepotrebni predmeti. 

Promet unutar stare jezgre Dubrovnika bit će u srijedu dijelom zatvoren, a većim dijelom otežan zbog posebne regulacije. Parkiranje od 6 ujutro do ponoći u kontaktnoj zoni bit će zabranjeno, a svi zatečeni automobili bit će uklonjeni. S ulica će tijekom trajanja samita biti uklonjeni kontejneri i kante za smeće, u sklopu sigurnosnih mjera samita.

Iz policije su pozvali građane da tijekom trajanja samita ne koriste osobne automobile osim u nuždi, a PU dubrovačko-neretvanska na terenu će provoditi posebne mjere osiguranja.