kuda ide ovaj svijet?

VIDEO Snimka iz Dalmacije zgrozila javnost: "Sramite se svi koji ste gledali i snimali!"

Potonuo gliser Foto: Facebook/Screenshot
Gliser je tonuo dok su oko njega bili drugi brodovi i plivači. Nitko nije ni pokušao pomoći skiperu koji je kantom izbacivao vodu niti preuzeti putnike s glisera, ali su zato snimali i komentirali.

Društvenim mrežama kruži snimka iz Dalmacije na kojoj se vidi gliser koji tone dok skiper pokušava spriječiti katastrofu izbacivanjem mora kantom. No najgore je od svega što se u blizini nalazi drugi brod s kojeg sve snimaju, ali nitko mu ne pokušava pomoći. 

Gliser je potonuo dok su oko njega bili i drugi plivači. Nije poznato gdje je i kad točno snimka nastala.

Dubrovčanin Nikša Smojver, vlasnik Obrta za pružanje usluga na plovnom objektu za iznajmljivanje, objavio je snimke na Facebooku revoltiran ponašanjem onih koji su sve mirno promatrali i snimali. Poručio im je da bi se trebali sramiti jer nisu pokušali pomoći ljudima u nevolji. 

"Na moru se treba svakome pomoći, da je najgori neprijatelj. Čak mislim da bi vas trebalo goniti zakonski jer i zakon kaže da se MORA pomoći svakome u problemu na moru", napisao je, između ostalog, Smojver.

"Sram da vas bude sve redom koji ste bili okolo, gledali, još najgore od svega snimali što se događa. Nitko da nije uskočio i pomogao, vezao njegov brod za svoj da ne potone, okružili ga, pomogli sekati, stavili pajete da uspore potonuće, začepili prodor mora koji je vjerojatno bilo lako začepiti barem privremeno. Nije se nasukao pa ima rupu u trupu...

Koliko je ovo trajalo, moglo se 100 stvari napraviti i reagirati umjesto snimanja i podsmjehivanja. Da mu nitko barem goste nije preuzeo - NEVJEROJATNO. Vi se bavite turizmom... SRAMITE SE SVI DO JEDNOGA KOJI STE GLEDALI, SNIMALI I KOMENTIRALI - GAMAD.

Možda se sutra nekome od vas dogodi nešto slično, ne daj Bože, i očekujete da će vam netko pomoći. Naravno da hoće, svatko normalan, odgojen i tko ima ikakve veze, znanja i poštivanja prema moru. Ali, nažalost, jako je puno onih na moru koji veze nemaju o tradiciji, pravilima i najprije odgoju kako se odnositi i ponašati u ovakvim situacijama. 

Pročitajte i ovo "Ležao je i ubrzano disao" Krvavi obračun na proslavi rođendana: Mladić ošamario bivšu djevojku pa dobio bocom u vrat

Pročitajte i ovo od petka Dobra vijest za više od 16 tisuća ljudi: Uskoro im na račun sjeda 150 eura

Još jednom, SRAMITE SE SVI REDOM koji ste se našli u blizini. Da je reda i zakona, svima bi vam trebalo oduzeti dozvole za skipera ZAUVIJEK jer svi ste redom nula od čovjeka, a kamoli skiperi", napisao je između ostalog Smojver. 

 

Povezane teme