Traži odštetu

Tuži bolnicu jer joj je sin preživio abortus

Slika nije dostupna
Mlada djevojka koja je sanjala o životu u Londonu početkom devedesetih u zagrebačkoj Petrovoj bolnici napravila je pobačaj, no tri mjeseca nakon u Velikoj Britaniji doznala je da je trudna. Danas vodi spor s KBC-om Zagreb i zbog neuspjelog pobačaja traži 2,4 milijuna kuna.

Nakon što je saznala da je usprkos pobačaju trudna, djevojka je ostavila posao babysitterice te se vratila u Zagreb. Tražila je od Petrove bolnice odobrenje za prekid trudnoće, no bila je odbijena, piše Večernji list. Njezino dijete koje je danas tinejdžer statistički ulazi u 0,2 do 0,5 posto ljudi na svijetu koji su preživjeli abortus.

Majka danas u svoje i u ime svojeg sina vodi spor s protiv KBC-a Zagreb od kojeg traži 2,387.752 kuna odštete. Krivi bolnicu za neuspjeli pobačaj, za šok koji je doživjela saznavši da pobačaj nije obavljen, za strah da je dijete u njoj pretrpjelo oštećenja te za izgubljenu zaradu koju je trebala ostvariti životom u Londonu gdje je imala dogovoren posao. Presuda u parnici kakva se još nije dogodila u hravtskom pravosuđu pokazat će u kojoj je mjeri bolnica odgovorna za neuspjeli pobačaj, dok će etičke dvojbe ostati za širu raspravu stručnjaka. 'Planirala sam živjeti u Londonu, a s djetetom je to postalo nemoguće. Bila sam silno zabrinuta hoću li nakon pobačaja uspjeti roditi zdravo dijete', rekla je majka na sudu, a prenosi Večernji list.

 

 

 

Povezane teme