Fritaja, škampi, šurlice, tartufi...

Turisti na Kvarneru oduševljeni specijalitetima i kvalitetnom uslugom

Slika nije dostupna
Najviše je gostiju ovih dana u Istri i na Kvarneru, više od 50 tisuća! Mnogi od njih su već odavno poznati opatijskim ugostiteljima. Ono što ih uvijek vraća na liburnijsku rivijeru su gostoljubivi domaćini, dobra usluga i kvalitetna hrana.

Fritaja sa šparogama, šurlice s kvarnerskim škampom i tartufom samo su neki od specijaliteta koji vraćaju strane turiste na opatijsku rivijeru. Lix je dugogodišnja gošća Hrvatske. Nekoliko puta na godinu uživa u hrvatskim specijalitetima na koje je naučila i kćer Lunu. 'Meni su tartufi super, volim njihov jak miris', kaže Luna.

Mladi kuhar Kristijan Višek trudi se zadovoljiti svakoga gosta. Najviše voli pripremati sezonsku hranu. 'Sad je doba šparoga, imamo šparoge, sad ih pripremamo kao fritajicu, sa rižotom, sa njokima, sa fužima', kaže Kristijan.

Predsezonski gosti uglavnom su bolje platežne moći i pažljivo biraju što će jesti. 'Volimo pojesti svježu ribu jer dolazimo iz dijela Njemačke gdje se rijetko može pojesti, a ovdje je ima u svakom restoranu', kažu gosti iz Njemačke.

Kao što vole dobro pojesti, vole i kvalitetno provesti slobodno vrijeme. 'Uspijevamo ih zadovoljiti, a ako je lijepo vrijeme gosti odlaze u šetnju, gosti planinare, voze bicikle uglavnom imaju u ovo vrijeme jedan aktivan odmor', kaže Krunoslav Kapetanović, vlasnik jednog obiteljskog hotela.

Sudeći prema broju gostiju za Uskrs, Kvarner očekuje još jedna uspješna turistička sezona. Domaći svježi specijaliteti i dobra izvanpansionska ponuda recept su za odlične turističke rezultate čak i u vrijeme globalne krize.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.

 

Povezane teme