Paklene vrućine

Vrhunac toplinskog vala - temperature gotovo 40 stupnjeva! "Nikad nije bilo gore"

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Vrhunac je toplinskog vala! Za cijelu Hrvatsku na snazi je crveni meteolaram zbog visokih temperatura koje idu iznad 35 stupnjeva.

Vrućine će potrajati do subote, a na Jadranu i duže gdje se očekuju i vrlo tople noći. Preporučuje se unos dovoljno tekućine i izbjegavanje boravka na otvorenom na najjačem suncu.

Najgore je u Slavoniji, rekordno je Gradište kod Županje s 39,6 stupnjeva. Sutra se najviše temperature očekuju u dalmatinskom zaleđu.

Nada iz Sinja kaže kako iza 11 sati ne izlazi iz kuće. "I popodne uopće ne izlazim jer je strašna sparina". Njezina sugrađanka Antonija kaže kako nije nikad bilo gore. "Ovakvu godinu ne pamtimo apsolutno nikada i vidi se po ljudima, oni će vjerojatno u večernjim satima doći, nikad gore".

U Osijeku osvježenje nalaze u kupanju. "Mi smo u bazenima, sad smo se došle tu malo rashladit ovdje, topla je voda, toplija nego u bazenima", kaže Lena. Da su visoke temperature zna i Zvonko. "Ima tu i više, ali više ne gledam na temperature, više na vodu i uživanje. Žao mi je onih koji moraju radit", nadodaje.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Pročitajte i ovo Nema cjepiva Opasan virus koji prenose insekti stigao u Europu: "Stvari bi mogle postati nezaustavljive"

Pročitajte i ovo Potvrdio ministar obrane Dva Rafalea sudarila se iznad Francuske: Jedan pilot se spasio, za dvojicom se još traga

Pročitajte i ovo Policija upozorava Roditelji, oprez: Prevaranti udaraju na roditeljske emocije kako bi se dočepali novca