Partijaneri u prekršaju

VIDEO Pogledajte ekskluzivnu snimku policijske akcije na Ultri: Muškarac iz čistog mira nasrnuo na istražitelja, mladić odbacio paketić s drogom...

Tijekom Ultra Europe festivala organiziran je prihvatni centar za testiranje i obradu droge koji policajci pronađu kod partijanera.

Radni dan pripadnika splitskog odjela za droge počeo je burno. Muškarac je, iz čista mira, nasrnuo na policajca u civilu.
Grad vrvi partijanerima iz svih krajeva svijeta. Tim krim istražitelja brusi posljednje planove za večerašnju akciju.

"Znači bazirat ćemo se na ove okolna mjesta gdje se okupljaju konzumenti. Ako bude u mogućnosti bazirat ćemo se da uhvatimo dilera, ako ne idemo na konzumente“, rekao je krim istražitelj,

I tek što su krenuli u akciju na taksi stajalištu istražiteljima dva mladića zapinju za oko i u dvije minute droga je pronađena.

Pročitajte i ovo Zatražit će obdukciju Policija ima pune ruke posla na Ultri, zbog smrti mladića pokreće istragu: "Prodaje se sve, od kokaina do zdrobljenog aspirina"

"Osoba je dragovoljno iz donjeg rublja izvadila PVC posudu u kojoj se nalazi droga tipa kokain“, rekao je policajac.

Zabačeni dijelovi oko stadiona itekako su zanimljivi preprodavačima raznih opijata. Kada ih policija prokuži, kreću standardna izmotavanja.

"Klasično. Nije moje, našao sam na podu, netko mi je stavio u džep čak idu i do te mjere da kažu da im je policija stavila u džep prilikom pregleda. Da im je podvaljeno, da je našao na cesti. Da čuvaju za prijatelja“, objasnio je policajac.

Kada uhvate konzumente, policajci provode krim istraživanje nad tim osobama da utvrde o čemu se točno radi. Prilikom pronalaska osobe koja ima drogu, ispunjavaju obrazac o privedenoj osobi, vrijeme kada je zatečen, gdje je zatečen i što je pronađeno. Potom ta osoba dalje sa službenim vozilom ide na obradu.

Uhićeni partijaneri u prosjeku provedu do četiri sata u prihvatnom centru organiziranom specifično zbog festivala. Tamo su zadržane sve osobe koje počine bilo koju vrstu prekršaja, a djelatnicima MUP-a upravo toliko treba da provedu cijeli postupak. Kazne su šarolike - od 650 do 1900 eura.

Pročitajte i ovo "Detalj otkriva atentatora" Kroničar iz Washingtona za Dnevnik Nove TV: "Napadaju Bidena da je orkestrirao napad i postoji bojazan za izbijanje unutrašnjeg rata"

"Odmah idu na procesuiranje prekršaja. Prilikom završetka prekršajne obrade izdaje im se prekršajni nalog i uplatnice. Tu su odmah djelatnice Hrvatske pošte gdje se naplaćuje taj prekršajni nalog i s time se završava prekršajni postupak“, objasnio je Hrvoje Boba, načelnik policijske postaje u Splitu.

"Naš cilj je da spriječimo tu otvorenu scenu, da se ne vidi da je to dostupno. Gledajte, kada bismo mi otvoreno dopustili da se konzumira na cesti i na ulici. Mi bismo bili država slučaj“, objasnio je krim istražitelj.

Svoju misiju ovi policajci nastavljaju i večeras - ne samo u Splitu nego duž cijele jadranske obale. Detalje pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Domagoja Mikića.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.