Akcija kraj Osijeka

Čistio pomoćnu prostoriju pa se šokirao: Odmah je dojurila policija

Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac je čisteći pomoćnu prostoriju pronašao veliku količinu oružja.

Prilikom čišćenja pomoćnih prostorija 51-godišnjak s osječkog područja u utorak je pronašao veću količinu eksplozivnih sredstava, automatskog vatrenog oružja i streljiva, izvijestila je u srijedu osječko-baranjska policija.

Riječ je o 12 ručnih bombi, tromblonskoj mini, četiri automatske puške, 700 metaka, 26 spremnika za automatske puške, protuavionskom metku, sedam sačmenih metaka i pet bajuneta.

Na mjesto pronalaska došao je policajac za protueksplozijsku zaštitu, koji je bombe, oružje i streljivo uklonio na siguran način, navode u policiji.
 
Građane koji u svojim domovima još čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva policija je pozvala da joj ga prijave bez straha od sankcija u sklopu akcije "Manje oružja, manje tragedija".

Građane upozoravaju da takva sredstva ne donose u policijske prostorije kako ne bi došlo do njihova aktiviranja, već da o namjeri predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaji, nakon čega će osposobljene službenici u civilu opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Pročitajte i ovo u tijeku očevid Opljačkana banka u Zagrebu! Maskirani razbojnik prijetio vatrenim oružjem

Pročitajte i ovo večeras u dnevniku Ekskluzivno: Predsjednik Zoran Milanović gost Dnevnika Nove TV

Pročitajte i ovo "Možemo potvrditi..." Nakon što je Mrakužić zbog napada završio u Rementincu, iz DM-a komentirali cijeli slučaj