Na Krku

Dijete teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći: Policija upozorila građane

Policija Foto: MUP RH
U prometnoj nesreći s romobilom je na Krku je teško ozlijeđeno dijete.

Kod Baške na otoku Krku se u utorak u poslijepodnevnim satima dogodila prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđeno dijete. 

41-godišnji hrvatski državljanin upravljao je električnim romobilom, dok je dijete bilo putnik na navedenom prijevoznom sredstvu. Neposredno prije dolaska na pješački prijelaz, muškarac je zbog nailaska pješaka naglo zakočio te je u tom trenutku dijete palo na kolnik. Vozač i dijete na električnom romobilu prilikom vožnje nisu koristili zaštitne kacige. 

Pročitajte i ovo Oglasio se alarm Izbila tučnjava u grčkom zatvoru: Jedna osoba ubijena, ima i ranjenih

Djetetu je pružena liječnička pomoć u KBC Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teške tjelesne ozljede.

"Budući da su električni romobili, kao i ostala prijevozna sredstva, sve prisutniji u prometu, korisnike ovih vozila podsjećamo i upozoravamo na obvezu pridržavanja svih zakonskih odredbi kojima je regulirano njihovo sigurno sudjelovanje u prometu kako bi se smanjio broj stradavanja", upozorila je policija.

Pročitajte i ovo teške ozljede Zaštitari i vlasnica swingerskog kluba brutalno pretukli ženu i muškarca: Podignuta optužnica

  • svi vozači osobnih prijevoznih sredstava dužni su nositi zaštitnu kacigu
  • ​kretati se mogu biciklističkim stazama i nogostupom
  • ne smiju upravljati vozilom koristeći slušalice na ili u oba uha
  • ne smije se voziti više od jedne osobe
  • u noći ili u vrijeme smanjene vidljivosti trebaju koristiti reflektirajući prsluk, reflektirajuću odjeću ili drugu reflektirajuću oznaku
     

 

Povezane teme